Üzüm, incir, kayısı, erik ve dut gibi birçok meyveden yapılabilen pestil, özellikle kış aylarında vücut direncini artırmak için tercih edilir.
Pestil, sodyum bakımından fakir ve potasyum bakımından zengin olması nedeniyle kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde rol oynar. Ayrıca, birçok mineral, vitamin ve yüksek biyolojik değere sahip protein içerir. Bu özellikleriyle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkıda bulunur.
Pestilin sağlık açısından faydaları oldukça çeşitlidir. İçerdiği yüksek demir sayesinde kansızlık sorununa yardımcı olurken, tiroid hastalıklarının tedavisinde de kullanılabilir. Ayrıca, kalp ve damar hastalıklarını önler, enerji deposu olarak yorgunluğu azaltır ve günlük şeker ihtiyacını karşılar.
Bununla birlikte, pestil dokuların yenilenmesine yardımcı olur, vücuttaki su dengesini korur, hormonların dengelenmesine yardımcı olur ve çinko minerali sayesinde kısırlık ve iktidarsızlık gibi sorunlara iyi gelir. Yağda eriyen vitaminlerin vücut tarafından daha etkili bir şekilde kullanılmasına yardımcı olurken, kışın hastalıklara karşı direnci artırır.