Piramitlerin üzerinde keşfedildi! İmkansız değilmiş

Piramitlerin üzerinde keşfedildi! İmkansız değilmiş

Binlerce yıllık gizemiyle bilinen Mısır piramitlerinde keşfedilen yeni detay, herkesi heyecanlandırdı.

Piramitlerin üzerinde keşfedildi

Piramitlerin üzerinde tespit edilen devasa plazma kabarcıkları, antik Mısır uygarlığının sahip olduğu teknolojik bilgi hakkında çarpıcı ipuçları sundu.

Çin’in geliştirdiği LARID (Düşük Enlem Uzun Menzilli İyonosferik Radar) sistemi ile piramitlerin üzerinde devasa plazma kabarcıkları tespit edildi.

Piramitlerin gizemine gizem katacak tarihi keşif - Resim: 2

EN BÜYÜK PLAZMA KABARCIKLARI

LARID sistemi, Dünya’nın üst atmosferinde meydana gelen ve yüklü parçacıkların azalmasıyla oluşan plazma kabarcıklarını, 9.600 kilometre mesafeden algılayabilme yeteneğine sahip. Geçtiğimiz yıl bir Güneş fırtınası sırasında gözlemlenen en büyük plazma kabarcıkları da bu radar sayesinde tespit edildi.

Piramitlerin gizemine gizem katacak tarihi keşif - Resim: 3

Çin’in bu keşfi, bilim dünyasında olduğu kadar askeri alanda da yankı uyandırdı. Plazma kabarcıkları, GPS sinyalleri ve uydu iletişimini ciddi şekilde etkileyebilme potansiyeli taşıdığı için, modern savaş teknolojileri açısından büyük önem taşıyor. Aynı zamanda bu kabarcıkların incelenmesi, Dünya’nın atmosferi ve uzay hava durumu hakkında da kritik bilgiler sağlıyor.

Piramitlerin gizemine gizem katacak tarihi keşif - Resim: 5

LARID sistemi, özellikle okyanuslar üzerinde uzun vadeli gözlemler yapabilmek için kullanılacak ve plazma kabarcıkları üzerine daha kapsamlı araştırmalar yapılmasına olanak sağlayacak. Çinli bilim insanları, bu radar sisteminin geliştirilmesiyle atmosferik olaylar hakkında daha fazla bilgi edinmeyi hedefliyor.

Piramitlerin gizemine gizem katacak tarihi keşif - Resim: 8