Piyasaları kasıp kavuracak gelişme: Çok büyük düşüş olacak

Piyasaları kasıp kavuracak gelişme: Çok büyük düşüş olacak

Altın ve borsa piyasalarında geçen hafta içinde zirve seviyelerin ardından önemli düşüşler yaşandı. Ekonomist Mustafa Aşkın, bu düşüşlerin nedenlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haber7’de yer alan habere göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 0,23'lük bir artışla 10.701,24 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,29, holding endeksi ise yüzde 0,16 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanan yüzde 1,46 ile spor, tek kaybeden ise yüzde 0,11 ile iletişim sektörü oldu.

Analistler, geçen haftanın son işlem gününde ABD'de Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen enflasyon beklentilerindeki düşüşün etkisiyle küresel piyasaların haftaya olumlu bir başlangıç yaptığını belirtirken, bu hafta ABD'de açıklanacak büyüme verileri ve diğer yoğun ekonomik göstergelerin yatırımcıların odak noktası olacağını ifade etti.

47595.jpg

Geçtiğimiz hafta, son 3 haftanın en düşük seviyelerine gerileyen altın fiyatları, yeniden yükselişe geçti. Ancak merkez bankalarının faiz indirimlerini ertelemesiyle birlikte altın fiyatları durağan bir seyir izlemeye başladı.

Altın fiyatları şu anda yatay bir seyir izliyor. Küresel merkez bankalarının, yüksek enflasyon verileri nedeniyle faiz indirimlerini ertelemeye başlaması altın fiyatlarındaki yükselişin hızını keserken ekonomist Mustafa Aşkın, piyasaların gündemini değerlendirdi.

1374377.webp

BORSA'DA YENİ REKORLAR GELİYOR MU?

Borsa İstanbul son dönemde hızlı bir yükseliş trendi gösterdi ve 11 bin puanı gördü. Ekonomist Mustafa Aşkın, BIST'in bu hafta düzeltme ve sindirme sürecine girebileceğini belirtti. Aşkın'a göre, Borsa'nın 10,600 seviyesinde dalgalı bir seyir izleyerek 10,400'lere doğru geri çekilme yaşaması muhtemel.

Aşkın, özellikle yaz aylarında ulaşım ve turizm sektörlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Geçtiğimiz haftalarda bu sektörlerde olumlu işaretler görüldüğünü belirten Aşkın, bankacılık sektöründeki gelişmelerin yanı sıra holdingler ve demir çelik gibi sektörlere odaklanılması gerektiğini ifade etti.

1432297.webp

Yatırımcılara halka arzlar konusunda da uyarılarda bulunan Aşkın, elde edilen gelirlerin nasıl kullanılacağına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Ortak satış noktalarının da dikkatlice değerlendirilmesi gerektiğini belirten Aşkın, halka arzların eskisi gibi yukarı yönlü hareket etmediğini aktardı.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlgili Haberler