Antalya’nın Kumluca ilçesinde Tavuk döner ustası Vedat Yavuzer, Kanlıca mantarından döner üretti. Porsiyonu 100 TL’den satışa sunulan bu yeni lezzet büyük ilgi gördü.
Tavuk döner ustası Vedat Yavuzer, eşinin önerisiyle mantar döneri yapmaya karar verdi. Günlük olarak tavuk döner üreten Yavuzer, akşam saatlerinde ise mantarlı döner yapmaya başladı.
Daha önce kızartma, haşlama hatta mangalını tattıkları mantarın dönerde kullanılmış halini merak eden müşteriler sıraya girdi.
47 yaşındaki iş yeri sahibi Vedat Yavuzer , bölgede bu yıl fazla miktarda bulunan Kanlıca mantarını kullanarak eşi Dudu Yuvuzer'in teklifiyle ilk defa mantar döneri denediklerini belirtti.
Müşterilerin beklenmedik bir ilgi gösterdiğini dile getiren Yavuzer, “Mantar döneri sayesinde müşteri kitlemiz arttı. Özel olarak mantar döneri tatmaya gelen müşterilerimiz var. Şu an sadece yöresel zeytinyağı kullanıyoruz ancak farklı soslar da denemeyi düşünüyoruz” dedi.
NASIL HAZIRLANIYOR?
Doğadan toplanan Kanlıca mantarları titizlikle işleniyor. Mantarlar önce döner ateşinde pişiriliyor ve yöresel zeytinyağıyla yağlanarak hazırlanıyor. 15-20 dakika içinde servise hazır hale getirilen mantarlar, döner bıçağıyla kesilerek müşterilere sunuluyor.
Kumluca’nın ormanlık bölgelerinde yetişen ve pazarlarda kilogramı 100 ile 150 TL arasında satılan mantarın döner porsiyonu ise 100 TL olarak müşterilere sunuluyor.