PORTAKALIN FAYDALARI
-İçerisindeki lif ve asitler, damarları temizleyerek kötü kolesterolü düşürür. Düzenli kullanımı vücuttaki kolesterolü dengelediği görülmüştür.
-Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Kalp ritim bozukluklarının dengeye girmesini sağlar.
-Kan basıncını azaltır ve böylece kalp krizi riskini azaltır.
-Kan dolaşımını düzenler ve zararlı maddelerin kalpten uzaklaşmasını sağlar.
-Vücudun bağışıklığını güçlendirir. İçerisinde var olan C vitamini güçlü bir antioksidandır.
-İçerisindeki faydalı bileşenler sayesinde kansere karşı koruma sağlar. Vücuttaki serbest radikallerle savaşır.
-Bol lif içeriği sayesinde şeker hastalarının tüketebileceği bir besindir. Şeker hastalığına faydalı bir turunçgildir. İçerdiği turuncu renk şeker seviyesini düzenler.
-Sindirim sistemini düzenler, içerdiği lif sayesinde bağırsak problemlerine iyi gelir. Kabızlık gibi sorunu olanların tüketmesi tavsiye edilir. Hazımsızlık ve mide şişkinliğine, gaz problemlerine iyi gelir.
-Bağırsak florasının korunmasına yardımcı olur.
-Böbrek taşlarının düşürülmesine yardım eder.
-Kuvvetli bir idrar söktürücüdür. Dolaşım sistemindeki toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.
-İştahı kapatma özelliği vardır, özellikle beyaz kısmında bulunan lifler bu özelliğe sahiptir. Kilo verilmesine destek olur. Diyet yapanların tüketebileceği besinler arasındadır.
-Halsizlik ve yorgunluğa iyi gelir, vücuda enerji verir.
-İçerdiği A vitamini, lutein ve beta karoten sayesinde görme sorunlarına iyi gelir. Bu yüzden büyüme çağındaki çocukların ve yaşlıların portakal tüketmesi tavsiye edilir.
-İçerisindeki demir sayesinde kansızlık sorununa iyi gelir.
-Yumurtalık kanserini engeller. Yumurtalıklarda biriken iltihabı yok eder.
-Kokusu cinsel hayatın daha aktif olmasını sağlar.
-Ciltteki lekeleri giderir.
-Sivilce ve siyah nokta oluşumunu engeller.
-Yaşlanmayı geciktirir, kırışık oluşumunu engeller.
-Selülit tedavisinde kullanılır.
-Ruhsal hastalıkları engeller.