Putin ve Esad Moskova'da bir araya geldi

Putin ve Esad Moskova'da bir araya geldi

Türkiye ile Suriye arasındaki yakınlaşma gündemdeyken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı Moskova'da ağırladı. Görüşmede, dünya ve bölgedeki gelişmelerin yanı sıra, Rusya ile Suriye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler de ele alındı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün akşam Kremlin'de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı ağırladı. Görüşme, Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecinin gündemde olduğu bir dönemde gerçekleşti.

Basına açık kısmında konuşan Putin, "Sayın Devlet Başkanı, sizi görmekten çok memnunum. İlişkilerimizin tüm boyutlarını konuşma fırsatımız olacak. Uzun zamandır görüşmüyorduk" dedi.

esadreutersjpg-jrgsjrmxu0g0qpxvkeqmtq.jpg

Putin, bölgedeki durumun genel olarak nasıl geliştiği konusundaki Esad'ın görüşlerini merak ettiğini ifade ederek, "Ne yazık ki durumun kötüleşme eğiliminde olduğunu görüyoruz. Bu, doğrudan Suriye için de geçerli" dedi.

Putin, Rusya ile Suriye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler hakkında ele alınması gereken birçok konu bulunduğunu ve bu alanların Esad'la masaya yatırılacağını belirtti.

putin-esad.webp

Esad ise, mevcut jeopolitik gelişmeler ışığında olası beklentiler ve senaryoları tartışmak için Putin'le yapılan görüşmenin önemli olduğunu vurguladı. "Bugün dünya genelinde ve Avrasya bölgesinde yaşanan olaylar dikkate alındığında, bugünkü görüşmemiz, bu olayların gelişimiyle ilgili tüm detayları ve olası beklenti ve senaryoları tartışmak açısından oldukça önemli görünüyor" dedi.