Her ne kadar bazı hastanelerde elektronik reçete sistemine geçilmiş olsa da, hala yurt genelinde pek çok hasta, doktorların el yazısıyla yazdığı reçeteler ile ilaçlarını temin ediyor. Doktorların büyük çoğunluğunun sıkışık muayene saatleri nedeniyle ilaç reçetelerini aceleyle yazması, hastalarının yazdıklarını anlamalarını imkansız hale getiriyor. Belki anlar ümidiyle eczanelere götürülen reçeteler de eczacılar tarafından anlaşılmadığı için hastanın yeniden doktora gitmesine ve hastane-eczane arasında bitmek bilmeyen bir git gel sürecinin başlamasına neden oluyor.
Google, dünya genelinde karşılaşılan bu sorunu çözmek için çalışmalara başladı. Arama devi, Hindistan''daki yıllık konferansında doktorların el yazısını çözmek için eczacılarla birlikte çalıştığını duyurdu. Google Lens''te kullanıma sunulacak olan özellik, kullanıcıların reçetenin fotoğrafını çekmesine ya da fotoğraf kitaplığından yüklemesine olanak tanıyacak.
YAPAY ZEKA DESTEKLİ GÖRSEL TARAMA KULLANILACAK
Milyonlarca Google Lens kullanıcısının paylaştığı içerikler bir havuzda toplanacak ve yapay zeka destekli görsel tarama sayesinde reçetede yazan ilaçlar uygulamada kullanıcıya gösterilecek. Google, çalışmaların başladığını duyurmuş olsa da bu yeni özelliğin ne zaman kullanıma gireceğini açıklamadı. Öte yandan Google, dünya üzerinde en fazla Lens kullanıcısının Hindistan’da olduğunun da altını çizdi.
Google için Hindistan pazarı oldukça büyük bir öneme sahip. Google genellikle ilk uygulamalarını veya yeniliklerini burada kullanıma sunuyor. Firma halihazırda 100’den fazla Hint dilini kapsayan bir tümleşik model üzerinde de çalışmakta. Öte yandan Hindistan’ın düzenleyici kurumları ile Google’ın arasının son aylarda iyi olmadığını da belirtelim. Play Store politikaları nedeniyle Google, 113 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı.