Resmen hayat felç oldu! Uçuşlar durdu ağaçlar devrildi plajlar boşaldı

Resmen hayat felç oldu! Uçuşlar durdu ağaçlar devrildi plajlar boşaldı

15 dakikada hayat felç oldu. Uçuşlar durdu ağaçlar devrildi plajlar boşaldı. İşte vatandaşlar yaşadığı zor anlar...

Antalya'da sıcaklıklar 40 dereceye ulaşırken, akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış ve toz fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Sıcak havadan dolayı Konyaaltı Sahili'ne giden yerli ve yabancı turistler, yağmurun başlamasıyla sahili boşaltmak zorunda kaldı. Kısa süreli toz fırtınası nedeniyle havalimanında uçuşlar aksarken, elektrik kesintisi yüzünden tramvay seferleri de durdu.

15 dakikada hayat felç oldu. Uçuşlar durdu ağaçlar devrildi plajlar boşaldı 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Akdeniz bölgesinde hava sıcaklıklarının bir hafta boyunca 30 derecenin üzerine çıkacağı uyarısının ardından, turizm merkezi Antalya’da sıcak hava etkisini göstermeye başladı.

15 dakikada hayat felç oldu. Uçuşlar durdu ağaçlar devrildi plajlar boşaldı 2

Antalya'da hava sıcaklığı 40 dereceye kadar yükselirken, deniz suyu sıcaklığı 24 dereceye ulaştı. Meteorolojinin uyarılarının ardından, sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistler Konyaaltı Sahili'ne akın ederken şehir merkezi sessizliğe büründü. Ancak, saat 15.30 civarında başlayan kısa süreli yağmur ve fırtına Antalya'da günlük yaşamı neredeyse durma noktasına getirdi.

15 dakikada hayat felç oldu. Uçuşlar durdu ağaçlar devrildi plajlar boşaldı 3

YAĞMURLA BERABER SAHİLİ TERK ETTİLER

Konyaaltı plajlarında aniden bastıran şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle vatandaşlar aceleyle eşyalarını toplayarak sahilden uzaklaştı. Kimi vatandaşlar plaj şemsiyelerini kullanarak korunmaya çalışırken, bazıları kıyafetleri ve havlularıyla yağmurdan kaçmaya çalıştı.

15 dakikada hayat felç oldu. Uçuşlar durdu ağaçlar devrildi plajlar boşaldı 4

Cesim Ateş, iki çocuğuyla birlikte Konyaaltı Sahili'ne gelerek serinlemek istediklerini belirtti ve havanın sıcak olduğunu ancak aniden yağmur yağdığını ifade etti. Ateş, çocukların denizde biraz keyif aldıklarını ancak yağmur nedeniyle erken eve dönmek zorunda kaldıklarını söyledi.

15 dakikada hayat felç oldu. Uçuşlar durdu ağaçlar devrildi plajlar boşaldı 5

AĞAÇLAR DEVRİLDİ, PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLLER HASAR GÖRDÜ

Şiddetli fırtına ve yağışla hazırlıksız yakalananlar, otobüs durakları veya apartman altlarını sığınak olarak kullandılar. Yağışın etkisiyle kent merkezinde trafik yoğunluğu yaşanırken, su birikintileri de oluştu. Rüzgarın şiddetiyle devrilen ağaçlar, park halindeki araçlara zarar verdi ve bazı binaların çatıları uçtu.

15 dakikada hayat felç oldu. Uçuşlar durdu ağaçlar devrildi plajlar boşaldı 6

UÇUŞ TRAFİĞİ NORMALE DÖNDÜ

Antalya Havalimanı'nda devam eden genişletme çalışmaları sırasında yaşanan şiddetli yağış ve fırtına, inşaat sahasından yaklaşık 5 dakika süren bir toz fırtınası oluşturdu. Bu toz bulutları nedeniyle havalimanındaki uçakların iniş ve kalkışları kısa süreliğine durduruldu. Ancak toz fırtınasının dinmesiyle birlikte havalimanı uçuş trafiği normale döndü.

15 dakikada hayat felç oldu. Uçuşlar durdu ağaçlar devrildi plajlar boşaldı 7

15 dakikada hayat felç oldu. Uçuşlar durdu ağaçlar devrildi plajlar boşaldı 8

İlgili Haberler