Restorandaki suyun fiyatına isyan etti! Apar topar kovuldu

Restorandaki suyun fiyatına isyan etti! Apar topar kovuldu

İstanbul’da bir restoranda yemek yiyen yaşlı vatandaş suyun fiyatına isyan edince restorandan kovuldu.

Yüksek enflasyon ve art arda gelen zamların ardından restoranda sürekli artan yiyecek ve içecek fiyatları vatandaşı zor durumda bıraktı. Bir restoranda yemek yiyen bir vatandaş hesap öderken suyun 30 liradan satılmasına isyan etti.

75.jpg

Kasaya gelip ne kadar ödeyeceğini soran vatandaş, personelden 110 lira cevabını alınca “Su ne kadar?” diye sordu. Suyun ücretinin 30 lira olduğunu öğrenen vatandaş, sinirlenerek “Bu nedir bir su 30 lira olur mu? Ben bunu pazarda 5 liraya satıyorum. Bu kadar da olmaz” diyerek tepki gösterdi.

77.jpg

Personelin “Restoranda böyle” cevabını duyan vatandaş, tepkisini artırarak “Bunu çekiyorum, bu kadar olmaz medyada yayınlayacağım sizi” diyerek bağırdı.

Tartışmanın şiddetlenmesinin ardından yaşlı vatandaş, itilerek restorandan dışarı çıkarıldı.

ZAMLAR KAPIYA SIRALANDI

Cumhurbaşkanlık seçiminin ardından zamlar birer birer sıraya girdi. Et, ekmek, süt, çay, yumurta, peynir, benzin, sigara derken zamların biri gitti biri geldi. Asgari ücretle geçinemeyen vatandaş ise çareyi kemer sıkmakta buldu.

Kırmızı ete 4 ay da 4 kez zam gelince etin kilosu 1000 liraya kadar yükseldi. Ekmeğin fiyatı hem illerde hem ilçelerde farklılık göstermeye devam etti. İstanbul’un bazı semtlerinde 10 liradan satışa sunulan ekmek bazı semtlerde ise 8.5 liradan satılıyor.

Sigaranın farklı gruplarına gelen zamlar, liste liste açıklanırken benzin ve motorin ise bir yükseliyor bir iniyor.

Damacana suyun fiyatı ise bir yıl içinde yüzde 120 zamlanırken 19 litrelik damacana suyun ortalama fiyatı 140 liraya ulaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar