RTEÜ’de hafta sonu gönüllü sağlık hizmeti

RTEÜ’de hafta sonu gönüllü sağlık hizmeti

Rize'de hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gastroenteroloji Endoskopi Ünitesi'nde cumartesi günleri de hizmet vermeye başladı, bu da gönüllü doktorların katkılarıyla gerçekleşti.

Özellikle yaz aylarında artan nüfusla birlikte hastane yoğunluğunu azaltmak için RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özcan Yavaş'ın girişimiyle başlatılan bu uygulama, Gastroenteroloji Endoskopi Ünitesi'nde görevli doktorların cumartesi günleri gönüllü olarak hizmet vermesini sağladı. Dr. Çağlayan Keklikkıran ve ekibi, özellikle yoğunluk dönemlerinde endoskopi işlemleri için cumartesi günleri hastalara hizmet sunuyor.

Uzm. Dr. Çağlayan Keklikkıran, "Cumartesi günleri yoğun dönemleri kapsayacak şekilde gönüllü olarak endoskopi işlemlerine katkı sağlıyoruz. Bu uygulamanın, hastaların randevu taleplerini karşılamada ve hizmet kalitesini artırmada önemli bir rolü olduğunu düşünüyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Hasta Muhsin Acar, "Bize cumartesi günü randevu verdiler. Bu uygulama bizi çok şaşırttı çünkü normalde hastaneler cumartesi günleri kapalı. Ancak bu uygulama bize büyük bir memnuniyet sağlıyor, bizim için büyük bir avantaj" dedi.

Diğer bir hasta Emrah Erol ise, "Mide üst kapağımda sorunlarım vardı ve randevu almak için gastroenterolojiye başvurdum. Doktorumuz bize cumartesi günü için endoskopi randevusu verdi. Önceleri inanmakta güçlük çektik çünkü cumartesi günleri hastanelerin kapalı olduğunu düşünüyorduk. Ancak geldik ve gördük ki güzel bir hizmet, hastalar yoğun değil. Bu sayede rahatça kontrollerimizi yaptırabiliyoruz" şeklinde konuştu.