RTÜK Açık Radyo'nun lisansını iptal etti

RTÜK Açık Radyo'nun lisansını iptal etti

'Açık Radyo' ve 'sözde soykırım' gibi Ermeni tezlerini kabul ederek yayına taşıdığı gerekçesiyle verilen program durdurma kararını uygulamayınca, RTÜK tarafından yayın lisansı iptal edildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, haftalık olağan toplantısında Açık Radyo'nun durumunu ele aldı. Açık Radyo, Türkiye aleyhindeki yayınları ve "sözde soykırım" gibi Ermeni tezlerini savunduğu gerekçesiyle daha önce RTÜK tarafından program durdurma ve idari para cezalarıyla cezalandırılmıştı.

Ancak, Açık Radyo'nun bu yaptırımlara rağmen yayınlarına devam ettiği tespit edilince, Üst Kurul tarafından en ağır yaptırım olan yayın lisansının iptali kararı alındı. 6112 sayılı Kanun'un ilgili maddesi gereğince, "Programları süreli olarak durdurulan medya hizmet sağlayıcı kuruluşun, bu durdurma kararının tebliğine rağmen yayınlarına devam etmesi halinde yayın lisansının iptaline" karar verildi.

thumbs-b-c-1f18ac168fa7a3bb19755ce0683b0813.jpg

Bu kararla birlikte, Açık Radyo'nun yayınlarına son vermesi gerektiği belirtildi. Kanunun diğer maddelerine göre, yayın lisansı almadan veya iptal edilmesine rağmen yayın yapan kuruluşların yöneticilerine hapis cezası ve idari para cezası gibi yaptırımlar uygulanabileceği de ifade edildi.