Ruang Yanardağı nedeniyle 12 bin kişi tahliye edildi

Ruang Yanardağı nedeniyle 12 bin kişi tahliye edildi
Endonezya'nın kuzeyinde bulunan Ruang Adası'nda yer alan Ruang Yanardağı'nda artan volkanik faaliyetler nedeniyle bölgede bulunan 12 bin kişi için tahliye kararı alındı.

Ruang Adası'ndaki volkanik faaliyetlerin şiddetlenmesi üzerine alınan tedbirler kapsamında, adada bulunan 12 bin kişinin güvenli bölgelere tahliye edilmesi kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz ay yaşanan patlamaların ardından tamamen boşaltılan adada yaşayan 828 kişi, çevre bölgelere yerleştirilmişti.

Yetkililer, Ruang Adası'nın çevresinde bulunan diğer adaların ve Sulawesi eyaleti kıyılarının da tsunami riskine karşı boşaltılması gerektiğine karar verdi. Endonezya Volkanoloji ve Jeolojik Tehlikeyi Azaltma Merkezi (PVMBG) tarafından yapılan açıklamada, dünden bu yana en az üç şiddetli patlamanın yaşandığı ve bu patlamalara bağlı olarak oluşan kül bulutlarının 5 bin metre yüksekliğe ve bin kilometrelik bir alana yayıldığı belirtildi.

aw194725-02.jpgVolkanik patlamaların etkisiyle hava trafiğinde aksaklıklar yaşanırken, bölgede bulunan 7 havalimanında uçuşlar tamamen durduruldu. Yanardağın püskürttüğü küller, komşu ülke Malezya'ya doğru ilerliyor.

Endonezya'da daha önce 2018 yılında Anak Krakatoa Yanardağı'nın patlaması sonucu meydana gelen tsunami felaketinde 426 kişi hayatını kaybetmiş ve on binlerce kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar