Rusya Navalny'nin eşini terörist listesine aldı

Rusya Navalny'nin eşini terörist listesine aldı

Rusya, cezaevinde hayatını kaybeden Aleksey Navalny'nin eşi Yuliya Navalnaya'yı teröristler ve ayrılıkçılar listesine dahil etti.

Rusya, şubat ayında cezaevinde hayatını kaybeden Rus muhalif Aleksey Navalny'nin eşi Yuliya Navalnaya'yı terörist ve aşırılıkçılar listesine dahil etti.

Rusya Federasyonu Mali İzleme Servisi'nin (Rosfinmonitoring) internet sitesinde bulunan terörist ve aşırılıkçılar listesine, Rus muhalif Aleksey Navalny'nin eşi Yuliya Navalnaya'nın da dahil edildiği belirtiliyor.

9.jpg

Ayrıca, Rusya'daki bir mahkeme 9 Temmuz'da Navalnaya hakkında aşırılıkçı örgütler için faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle gıyabi tutuklama emri çıkardı.

YULİYA NAVALNAYA KİMDİR?

Yuliya Navalnaya, Rusya'da tanınmış bir aktivist ve Rus muhalif Aleksey Navalny'nin eşi olarak bilinir. 1976 doğumlu olan Yuliya, eğitimini Rusya'da tamamlamış ve daha sonra iş dünyasında kariyer yaptı. Eşi Aleksey Navalny gibi, Rusya'da siyasi reformlar ve adalet arayışı için aktif olarak çalıştı.

yulia-navalnaya-reuters-2253640.jpg

Yuliya Navalnaya, eşi Aleksey Navalny'nin 2021 yılında tutuklanmasından sonra kamuoyunun dikkatini çekti ve Rusya'daki demokrasiye yönelik mücadelede önemli bir figür haline geldi. Aleksey Navalny'nin siyasi hareketinde ve protestolarında da etkin rol aldı.

Son zamanlarda, Rusya'da yükselen politik gerilimler ve baskılarla birlikte, Yuliya Navalnaya'nın da hükümet tarafından hedef alınması ve aşırılıkçı olarak suçlanması tartışmalara neden oldu.