Rusya'dan Japonya'ya misilleme. O isimler Rusya'ya giremeyecek

Rusya'dan Japonya'ya misilleme. O isimler Rusya'ya giremeyecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Japonya’nın uyguladığı yaptırımlara karşılık olarak bu ülkenin 13 vatandaşının Rusya’ya girişinin yasaklandığını duyurdu. Tokyo, Moskova’nın bu adımının kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirterek protestosunu bildirdi.

Japonya, 2022 Mart ayından bu yana Rusya'nın 1,070 vatandaşı ve 847 şirketine yaptırım uyguluyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise bu yaptırımlara yanıt olarak, Japonya'dan 13 kişiye ülkeye giriş yasağı getirdi. Yasaklananlar arasında RAKUTEN'in kurucusu Hiroshi Mikitani, Toyota Motor CEO'su Akio Toyoda ve Uluslararası İşbirliği Ajansı Başkanı Akihiko Tanaka bulunuyor.

rusyadan-japonyaya-misilleme-o-isimler-rusyaya-giremeyecek-japonyanin-rusyaya-yaptirimi-rusyadan-13-japon-vatandasa-yasak-rhum.webp

Tokyo'dan yapılan açıklamada, Japonya Hükümeti Genel Sekreteri Yoshimasa Hayashi, Rusya'nın Japon vatandaşlarına yönelik yaptırımlarını "kesinlikle kabul edilemez" olarak nitelendirdi ve Rusya'ya protesto notası gönderildiğini belirtti. Hayashi, "Bu tür tedbirler Japon şirketlerinin meşru faaliyetlerini kısıtlıyor," diyerek, Rusya'ya uygulanan yaptırımları Ukrayna'daki özel askeri harekatla bağlantılı olarak savundu.

Japonya medyasına göre, Tokyo, Moskova'nın uyguladığı yaptırımların Ukrayna'nın yeniden inşası projelerine ilgi duyan Japon şirketleri üzerinde "psikolojik baskı" yaratmasından endişe ediyor.