Rusya'dan Ukrayna'ya bir füze saldırısı daha. 7 ölü

Rusya'dan Ukrayna'ya bir füze saldırısı daha. 7 ölü

Rusya'nın bugün Ukrayna'nın güneyindeki Zaporijya bölgesine düzenlediği füze saldırısında, 2'si çocuk olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti.

Rusya, Ukrayna'daki saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. Rus güçleri, bugün Ukrayna'nın güneyindeki Zaporijya bölgesindeki Vilniansk şehrine füze saldırısı düzenledi.

aw236778-15.jpg

Bu saldırıda, 2'si çocuk olmak üzere 7 kişi hayatını kaybederken, 8'i çocuk 23 kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırının ardından müttefiklerine çağrıda bulunarak, Ukrayna'ya daha uzun menzilli silahlar ve gelişmiş hava savunma sistemleri sağlanması talebini yineledi.

aw236778-13.jpg

Zelenskiy, "Şehirlerimiz ve toplumlarımız Rus saldırılarından her gün zarar görüyor. Bunun üstesinden gelmenin yolları var: Teröristleri bulundukları yerde yok etmek, Rus füze rampalarını imha etmek ve Ukrayna'daki modern hava savunma sistemlerinin sayısını artırmak" dedi.

aw236778-11.jpg

Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko saldırıyı, "Bugün düşman sivil halka karşı bir başka korkunç terör eylemi daha gerçekleştirdi" sözleriyle duyurdu. Zaporijya Bölge Valisi Ivan Fedorov, saldırının hafta sonu insanların dışarıda olduğu ve askeri hedeflerin bulunmadığı şehir merkezinde gerçekleştiğini belirtti. Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin ise saldırının 2 füze ile gerçekleştirildiğini ve altyapının, bir dükkanın ve konutların zarar gördüğünü bildirdi.

aw236778-12.jpg

aw236778-09.jpg

aw236778-07.jpg