Sahte apple airpod ile gerçeğini ayırt etme yöntemiymiş! Sizin kulaklığınız gerçek mi yoksa sahte mi...

Sahte apple airpod ile gerçeğini ayırt etme yöntemiymiş! Sizin kulaklığınız gerçek mi yoksa sahte mi...

AirPods Pro, kablosuz kulaklıklarının popülerliğinin artmasıyla birlikte, sahte versiyonları da piyasaya sürüldü. Peki, AirPods Pro’ların sahte olup olmadığını nasıl anlaşılır. İşte tüm detaylar haberin içinde...

AirPods Pro’nun orijinalliğini belirlemede dış görünüş ve ambalaj önemli bir rol oynar. Orijinal AirPods Pro ambalajında yazılar net ve okunaklı olurken, ambalajda bulanıklık, yazım hatası veya logo belirsizliği fark ederseniz, ürünün sahte olma ihtimali yüksek.

ghbg.jpg

SERİ NUMARASI VE DONANIM KONTROLLERİ

Her AirPods Pro, kendine özgü bir seri numarasına sahip. Bu seri numarası hem ambalajın üzerinde hem de kulaklıkların kendisinde yer alır. Apple’ın resmi web sitesindeki seri numarası doğrulama aracı ile bu numarayı kontrol ederek kulaklığınızın orijinalliğini teyit edebilirsiniz.

hh.jpg

SES KALİTESİ VE PİL ÖMRÜ TESTİ

Orijinal AirPods Pro ile müzik dinlediğinizde derin baslar, net tizler ve zengin bir ses deneyimi elde edersiniz. Sahte ürünler ise bu seviyede bir ses kalitesi sunamaz. Sahte AirPods Pro’yu kullanırken, sesin boğuk veya düşük kalitede olduğunu fark edebilirsiniz.

Pil ömrü, AirPods Pro’nun önemli özelliklerinden biridir. Orijinal AirPods Pro, tek bir şarjla uzun saatler boyunca kullanılabilir. Sahte ürünlerde ise pil ömrü genellikle daha kısa olur ve bu durum kullanım deneyiminizi olumsuz etkiler.

nqxxnrgfkxudx9lwsw7vb4hrdfe7qrnabkeyhupt-480.jpg

GERÇEK Mİ SAHTE Mİ AYRIT ET

Bir videoda, gerçek ve sahte kulaklık arasındaki farkları anlatan bir kişi, sahte kulaklığın içinde mıknatıs olduğunu ve bu nedenle birbirlerini ittiklerini belirtti. Gerçek AirPod kulaklığın ise içinde mıknatıs olmadığını iddia etti.

Bu videoyu izleyen sosyal medya kullanıcıları ise şu yorumlarda bulundular:

Sadece bu yöntemle sahteler tespit edilmez, VMI yani görsel-mekanik inceleme yapılması gerekir, ayrıca ağırlık, ışık geçirgenliği, ürün seri numarası gibi birçok kriterden geçmesi gerekir. Sahteler de de mıknatıs var. Böyle Apple Servisi olmaz”.

kk.jpg

Bir diğer kullanıcı ise, “Çoktan mıknatıs takmışlardır sahteciler :)” yorumlarında bulundular.

tft.jpg