Ramazan ayında beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi veren Özer, oruç tutmanın vücuttaki toksinleri temizlediğini ve sahurun önemli bir öğün olduğunu vurguladı. Sahur sonrasında hemen uyumamak gerektiğini vurgulayan Özer, iftardan sonra da çorba içildikten sonra bir süre beklenip ana yemeğin yenilmesi gerektiğini belirtti.
"Ramazan insan vücudunu yeniliyor" diyen Özer, "Ramazan ayında sağlıklı beslenmeye engel bir durum bulunmamaktadır. Aksine, özellikle sağlıklı beslenme Ramazan ayında mümkündür. Çünkü 11 ay boyunca tüketilen gıdaların vücuttan atılması zordur. Ramazan orucu, uzun süreli açlıkla birlikte vücutta biriken toksinlerin temizlenmesine ve vücudun yenilenmesine destek olmaktadır. Oruç, insanın beslenme alışkanlıklarından kaynaklanan mevcut sağlık durumunu iyileştirmeyi destekleyen bir sistem olarak düşünülebilir" şeklinde konuştu.
zer, oruç tutarken uzak durulması gereken yiyecekler hakkında da bilgi vererek, "Ramazan, aşırılıklardan uzak durma felsefesine sahiptir. Her türlü aşırılık insan sağlığına zarar verebilir. Bu durum gıda tüketimi için de geçerlidir. Örneğin, en sağlıklı olarak bilinen bir gıda bile aşırı miktarda tüketildiğinde zararlı olabilir. Ramazan'da, uzun süreli aç kalan bir mideye basit karbonhidratlarla başlamak sağlıklı bir beslenme alışkanlığı değildir. Basit karbonhidrat içeren gıdaların, özellikle Ramazan ayında aşırı tüketilmemesine özen gösterilmelidir. Bunlar arasında toz şekerler, mısır şekerleri, beyaz ekmek gibi ürünler bulunmaktadır. Ayrıca, fazla tuzlu yiyeceklerin tüketilmesi vücutta su tutulmasına neden olabilir, bu nedenle Ramazan ayında bu tür beslenme şeklinden kaçınılmalıdır. Ayrıca, vücudun su dengesi için kahve ve çay tüketimine de dikkat edilmelidir" ifadelerini kullandı.