Sancaktepe'de Hıdırellez coşkuyla kutlandı

Sancaktepe'de Hıdırellez coşkuyla kutlandı
Geniş bir coğrafyada baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez, Sancaktepe'de coşkuyla karşılandı. Sancaktepe Belediyesi, Paşaköy Mahallesi'nde unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği yeniden hayata geçirerek Hıdırellez Şenliği düzenledi.

Etkinlikte çuval yarışı, mendil kapmaca, ağızda yumurta taşıma ve uçurtma şenliği gibi pek çok etkinlik yapıldı, her yaş grubundan katılımcılar doyasıya eğlendi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin'in yanı sıra Sancaktepe İlçe Kaymakamı Ahmet Karakaya, CHP İlçe Başkanı Emre Yılmaz, Sancaktepe Belediye Meclis Başkanı İlknur Ünlü, Sancaktepe CHP Meclis Üyeleri, muhtarlar ve Sancaktepe halkı da etkinliğe katıldı.

Hıdırellez Şenliği, Başkan Alper Yeğin'in ateşi yakmasıyla başladı. Ardından çalan müzik eşliğinde çocuklar ve aileleri keyifli vakit geçirdi, bazı cesur katılımcılar ise ateşin üzerinden atladı. Konuşmasında Başkan Yeğin, "Baharı coşkuyla karşılıyoruz. Uzun yıllardır bu bölgede yapılmayan bir etkinliği tekrar hayata geçiriyoruz. Özellikle Paşaköy'de yapılmasının bir anlamı var çünkü yıllar önce geleneklerimize uygun olarak burada yapılıyordu. Tekrar bir geleneği yaşatıyoruz" dedi.

Hıdırellez'in baharın gelişini müjdelediğini vurgulayan Başkan Yeğin, "Bu coğrafyaların kışları ağır ve uzun geçer. Doğa sanki bir daha hiç uyanamayacakmış gibi görünür. Ancak her kışın sonu bahardır derler. Hıdırellez, baharın gelişini müjdeleyen bir gündür. Bu müjde insanların umutlarını büyütür, doğa insanlara nimetler sunar. Bu sebeple insanlar baharı en güzel kıyafetleriyle karşılar, şenlikler düzenler, birlikte yemek yer ve oyunlar oynar. Doğanın sunduğu nimetler için adaklar adanır" şeklinde konuştu.

"Hıdırellez'in getirdiği gelenekleri yaşatmak için elimizden geleni yapacağız" diyen Başkan Yeğin, "Bugünden sonra da Hıdırellez'lerde bir araya gelerek dualar edeceğiz. Atalarımızdan bize kalan değerleri yaşatmak için bir araya geleceğiz. Bazı gelenekler zamanla kayboldu ancak yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Sancaktepe'nin birliğini, beraberliğini ve dayanışmasını güçlendirmek için çalışacağız" dedi.

Etkinlik hakkında konuşan katılımcılardan Aslı Çetinkaya, "Bu etkinlik için Alper Başkan'a teşekkür ederiz. Çok güzel bir etkinlik düzenledi. Ailecek buradayız. Çocukları şenlendirdiği gibi büyükleri de şenlendirdi. İyi ki Alper başkan. Haydar başkana teşekkür ederiz" şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar