Şanlıurfa ve Adıyaman'da mide bulandıran görüntüler! İnsan sağlığını böyle hiçe saydılar

Şanlıurfa ve Adıyaman'da mide bulandıran görüntüler! İnsan sağlığını böyle hiçe saydılar

Adıyaman'da ele geçirilen etler, vatandaşların sağlığının nasıl ihmal edildiğini gözler önüne sererken, benzer mide bulandıran görüntüler Şanlıurfa’dan da geldi.

Kaçak et ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, üç kasapta tüberkülozlu et buldu. Bu etler, iş makineleriyle kazılan çukurlara gömülerek imha edildi. Şanlıurfa'da ise zabıtalar, tarihi geçmiş tonlarca ürünün üzerine yeni tarih basılarak piyasaya sürülen ürünleri tespit edip imha etti.

88.jpg

TÜBERKÜLOZLU ETLER ELE GEÇİRİLDİ

Adıyaman’da bazı kasaplarda tüberkülozlu etler ele geçirildi ve yapılan incelemeler sonrası imha edildi. Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte kaçak kesim yapıldığına dair aldıkları bilgi üzerine denetim yaptı.

640xauto-001.webp

650 KİLOGRAM KAÇAK ET BULUNDU

Bu denetimlerde, üç farklı kasapta toplam 650 kilogram kaçak et bulundu. Ele geçirilen etler, soğuk hava deposuna götürülerek muhafaza altına alındı ve numuneler alındı. Yapılan incelemelerde etlerde tüberküloz hastalığı belirlendi.

ii-001.jpg

İMHA EDİLDİ

Hastalıklı etler, Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünde soğuk hava deposundan alınarak katı atık tesisine götürüldü. Etler burada iş makineleriyle kazılan çukurlara gömülerek imha edildi. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

5rr.jpg

ŞANLIURFA’DA DA TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLER İMHA EDİLDİ

Urfa’da tarihi geçmiş tonlarca ürün üzerine yeni tarih basılıp piyasaya sürülen ürünler tespit edilip imha edildi.

yyi-001.jpg

TÜBERKÜLOZ NE DEMEK

Verem, yani tüberküloz, öksürme ve hapşırma gibi yollarla insandan insana bulaşan Mycobacterium tuberculosis adlı bakterinin genellikle akciğerlere saldırması sonucu ortaya çıkar. Tüberküloz, kolay bulaşan bir hastalık değil enfekte bir kişiyle uzun süreli temas gerektirir.

Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde daha sık görülen tüberküloz, özellikle Afrika bölgelerinde yaygın ve bu bölgelere yapılan seyahatler sonrasında bulaşma riski artar. Afrika'da AIDS'in yaygın olması, bağışıklık sistemini zayıflattığı için tüberkülozun bu bölgelerde daha sık görülmesine neden olur.

İlgili Haberler