Sarıyer'de vatandaş isyan etti! Kıyı doldu taştı

Sarıyer'de vatandaş isyan etti! Kıyı doldu taştı

Sarıyer'de deniz kıyısında biriken çöpler ve deniz anaları, vatandaşları isyan ettirdi.

Sarıyer sahilinde oluşan kirlilik, hem çevreye kötü bir görüntü sunuyor hem de denize girenler için ciddi bir sağlık riski oluşturuyor. Deniz yüzeyinde yüzen çöpler ve deniz anaları, kıyıda yürüyüş yapan vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

aw217044-02.jpg

Geri Dönüşümcüler ve Geri Kazanımcılar Derneği (GEKADER) Genel Koordinatörü Evren Kotoğlu, deniz kirliliğinin ana sebebinin bilinçsiz toplum olduğunu belirtti. Kotoğlu, "Sarıyer'de plastik kirliliği kontrol edilemez hale geldi. Görünmeyen mikroplastikler de dahil olmak üzere, deniz balıklarının büyük bir kısmında mikroplastik parçaları bulunuyor. Bilinçsizce atılan atıklar deniz döngüsünü tamamlamasını engelliyor ve bu tabloyla karşılaşmamıza neden oluyor" dedi.

aw217044-01-1.jpg

İstanbul Su Ürünleri Kooperatif Başkan Yardımcısı Tuna Serter, boğazdan geçen gemilerin denize atık bıraktığını ve bunun büyük bir kirliliğe yol açtığını ifade etti. Serter, "Gemiler geçiş sırasında atıklarını denize bırakıyor. Ayrıca kıyılardan denize akan kanalizasyonlar da bu kirliliğin sebeplerinden. Arıtma tesisleri yeterli değil, bu da sorunu büyütüyor" şeklinde konuştu.