Daha çok Ege Bölgesi''nde bulunan ve şubat Nisan ayları arasında yaygın olan Sarmaşık otu, en şifalı otlar arasında yer almaktadır. Yabani Kuşkonmaz ya da tilkişen adlarıyla da bilinen sarmaşık otu, bunu biraz da tat noktasında acı olmasından dolayı almıştır. Tabii biraz acı bile olsa lezzetli ve şifa dolu olduğunu da nitelemek mümkün. Sarmal şekilde bir yapısı olması ile beraber boyu oldukça yüksektir. Uç kısımları koparılmak suretiyle toplanan sarmaşık otunun bu kısımları taze iken alt bölümleri ise taze değildir.
Üre düşürme, tansiyon ve kolesterolü gibi daha birçok farklı hastalık adına önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Mutlaka yılda en az bir kez tüketilmesi gereken bu şifalı bitki, tüketilmeye başladığı ilk anda ağızda acı bir tat bırakabilmektedir. Ancak aynı zamanda lezzetli bir tat verdiğini de dile getirmek mümkün.
Sarmaşık otunun faydaları nelerdir?
- Sarmaşık otu sunduğu birçok farklı fayda ile beraber insan sağlığını koruma noktasında önemli bir potansiyel oluşturuyor.
- Lösemi ile beraber birçok değişik kanser türüne karşı hastalıklı hücreleri iyileştirme konusunda etkilidir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Bağırsak ve mide hastalıkları adına iyi gelir.
- Balgam ve öksürüğe iyi gelir.
- Soğuk algınlığı bronşit için bire bir katkı sağlar.
- Nefes darlığını gidermede yardımcıdır.
- Bağırsak solucanı düşürmek için önemlidir.
- İdrar yolu iltihapları ile adet kanı zorlanmasında iyi gelir.
- Kusmaya ve mide bulantısına karşı iyileştirici etkisi vardır.
- Böbrek taşlarının düşürülmesi noktasında doğal bir yöntem olarak öne çıkar.
- Stresi azaltır.