BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezi'nde "Aday Din Görevlileri" için düzenlediği yemek ihalesiyle gündeme geldi. Kamu İhale Bülteni'nde yer alan bilgilere göre, 26 Mart'ta gerçekleşen ihaleyi yaklaşık 13 milyon TL teklif veren Aşsa Grup Yemekçilik Şirketi kazanırken, ihale dosyasında yer alan detaylar oldukça dikkat çekti.
Diyanet'in hazırladığı özel yemek listesi, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. İhale dosyasında yer alan detaylara göre haftanın dört gününde biftek, bonfile, et haşlama, et kızartma gibi etin hakim olduğu yemeklerin ana yemek olarak verileceği belirtildi. Haftanın üç gününde ise mevsime göre taze sebzelerle birlikte etli yemeklerin sunulacağı ifade edildi.
KALİTELİ VE LEZZETLİ MALZEME TALİMATI
Ayrıca, dana etinin belirli bir yaş aralığındaki danalardan elde edilmesi ve tavukların özel bir standarta göre seçilmesi de dikkat çeken detaylar arasındaydı. Yemek üretiminde kullanılacak kuru gıdaların ise en kaliteli ve lezzetli cinsten olması gerektiği vurgulandı.