Sebebi şoke etti: Hostesler neden yolcuları selamlıyor?

Sebebi şoke etti: Hostesler neden yolcuları selamlıyor?

TikTok'ta paylaşım yapan bir uçuş görevlisi, kabin ekibinin yolcuları uçağa binerken selamlamasının arkasındaki beklenmedik nedeni sosyal medyada açıkladı.

Uçağa bindiğinizde, kabin ekibi tarafından dostça ve profesyonel bir şekilde karşılanırsınız. Bu karşılama, yolcuları memnun etmekten daha fazlasını amaçlar. Uçuş görevlilerinin, yolcuların konforunu sağlamak, yiyecek ve içecek ikramı yapmak ve güvenliği temin etmek dışında birçok görevi vardır.

Kendisinin de bir uçuş görevlisi olduğunu belirten Mrs Miva isimli TikTok kullanıcısı, paylaştığı videoda bu sektör sırrını açıkladı.

kabin-memuru-hostes-nasil-olunur-1.jpg

VİDEO BÜYÜK İLGİ TOPLADI

Mrs Miva, "Uçuş görevlilerinizin sizi yalnızca nezaket amacıyla değil, aynı zamanda uçamayacak kadar sarhoş veya hasta olup olmadığınızı kontrol etmek için de selamladığını biliyor muydunuz?" şeklinde bir açıklamada bulundu. Bu video, bir milyonun üzerinde beğeni aldı ve birçok kişiyi şaşkına çevirdi. Görünüşe göre, pek çok kişi kapıdaki bu gizli analizden habersizdi.

Bir sosyal medya kullanıcısı, "Bir dakika, uçağa bindiğimde bana hep nereye oturduğumu soruyorlar, bunun bir nedeni mi var?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Bir başkası da, "Uçmak için güvenilir olup olmadığınızı görmek ve acil bir durumda yardım edebilmek için." şeklinde ekledi.

Üçüncü bir kişi, "Şüpheli bir davranış arıyoruz." derken, dördüncü bir kişi de, "Acil bir durum için en iyi adayları seçiyoruz." diye espri yaptı.