Seçil Erzan'a bir şok daha. Kime 'o büyük bir tefecidir' dedi?

Seçil Erzan'a bir şok daha. Kime 'o büyük bir tefecidir' dedi?

Futbol dünyasında tanınmış kişilere yüksek fon vaadiyle milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan hakkında yeni bir dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erzan sanık olarak yer alırken, Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani müşteki-sanık olarak belirtilmiş durumda. Savcılığın ifadesine göre, Erzan, Süleyman Aslan’dan 10 milyon lira alıp, 14 milyon lira olarak geri ödemiş ve bu süreçte Moci olarak bilinen Mojtaba Haghani’nin kendisine verdiği paraların bankada yasal olarak değerlendirilmeyişini bildiğini belirtmiş.

Erzan’ın 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği ifade edilirken, Aslan ve Haghani için tefecilik suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis ve 500 günden 5 bin güne kadar adli para cezası talep ediliyor.

BANKACI-MÜŞTERİ İLİŞKİSİNİN ÖTESİNE GEÇİLDİ

İddianamede, Seçil Erzan’ın, çalıştığı bankada yüksek kâr getireceği iddia edilen bir özel fon yaratarak, Haghani ve Aslan’ı bu fona yatırım yapmaları için ikna ettiği, Haghani’den 200 bin dolar, Aslan’dan ise 2 milyon dolar aldığı belirtiliyor. Ayrıca, bu süreçte taraflar arasındaki ilişkinin basit bir bankacı-müşteri ilişkisini aştığı ve Erzan’ın acil kredi ihtiyacı nedeniyle müştekilerden borç para aldığına işaret ediliyor.

467408.jpg

YÜKSEK FAİZLERLE PARA VEREN BİR TEFECİ

Erzan’ın savcılık ifadesinde, “Süleyman Aslan, yüksek faizlerle para veren bir tefecidir. Aslan’dan Moci ile birlikte 10 milyon lira aldım, 14 milyon lira geri ödedim. Moci, bana verdiği paraların bankada yasal olarak değerlendirilmediğini biliyordu ve buna rağmen bana dönem dönem para getirip, kısa sürede yüzde 40 faizle geri alıyordu” dediği aktarıldı.

14 MİLYON LİRA GERİ ÖDEMELİ 10 MİLYON LİRA BORÇ

Öte yandan, Aslan’ın Erzan’a çeşitli miktarlarda para verdiği, Haghani’nin ise Erzan’ın 10 milyon lira borç için 14 milyon lira geri ödediğini ve bazı ödemelerde kendi verdiği 200 bin doların ana parasını geri alamadığını ifade ettiği belirtiliyor.

472066-1-t.jpg

6 YILDAN 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Erzan’ın nitelikli dolandırıcılık suçundan 6 yıldan 20 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, Aslan ve Haghani’nin ise tefecilik suçundan ayrı ayrı 2’şer yıldan 6’şar yıla kadar hapis ve 500 günden 5 bin güne kadar adli para cezasına çarptırılması talep edildi.

Sanıkların, 4 Ekim’de İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağı açıklandı.