Şehir dışında üniversite okuyanlar dikkat: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 750 TL dağıtıyor!

Şehir dışında üniversite okuyanlar dikkat: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 750 TL dağıtıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ailesinden farklı şehirlerde eğitim gören öğrencilere yönelik ulaşım yardımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Sevcan GİRGİN/ Günboyu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ailesinden farklı illerde eğitim gören öğrencilerin masraflarını karşılamak ve eğitimlerine destek olmak amacıyla ulaşım desteği ödemeleri yapmaktadır. Yeni eğitim öğretim dönemi başladıktan sonra, ulaşım desteği ödemeleriyle ilgili araştırmalar hız kazandı. İlköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim seviyelerindeki öğrenciler için sunulan ulaşım desteği programının detayları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklandı.

Ulaşım Yardımı Verilecek

Sosyal yardım alan dar gelirli ailelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal destekler sunarken, ulaşım yardımı da veriliyor. Üst limiti 750 TL olan ulaşım yardımı için geçtiğimiz süreçte açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimiz bu eğitim-öğretim döneminde de sürecek. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerini karşılıyoruz. Öğrencilerimize 2023 yılı için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 750 TL olurken, şu ana kadar 10 milyon TL’lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimizden 58 bini aşkın öğrenci yararlandı” dedi.