Selçuk Geçer: Felaket geliyor çok büyük kaybedeceksiniz

Selçuk Geçer: Felaket geliyor çok büyük kaybedeceksiniz

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, o yatırım aracına işaret ederek uyardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Habertürk’te yaptığı konuşmada ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomist Selçuk Geçer ise Şimşek’in sözlerini değerlendirerek, doların gerçek değerine ulaştırılmadığını belirtti.

"DOLAR GERÇEK DEĞERİNDE DEĞİL"

Mehmet Şimşek’in "Polonya hariç gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek asgari ücret bizde. Son 20 yılda Türkiye’de asgari ücreti reel olarak yüzde 5,5 artırmışız. Türkiye’nin reel büyümesi ise yüzde 5,4. 90’lı yıllarda 100 dolar civarında kalan asgari ücrette AK Parti döneminde dolar bazında ciddi bir artış var" şeklindeki açıklamalarına cevaben Geçer, "Dolar enflasyon kadar yükselmiyor. Dolar gerçek değerinde olmadığı için diğer ülkelerle asgari ücreti kıyaslayamazsın. Bugün itibarıyla doların 60 TL olması gerekiyordu. Bu durumda asgari ücret 300 dolara denk geliyordu. Eğer dolar 60 TL olsaydı, şu anda asgari ücret 30 bin TL olurdu" şeklinde yanıt verdi.

dolar.webp

"FAİZLER VERGİ PAKETİNDEN KARŞILANIYOR"

Yabancı yatırımcının faiz getirilerine vurgu yapan Geçer, "Kurun 30 ile 33 arasında sabitleneceğini düşünüyorlar. Biz yabancılara yüzde 50 döviz faizi teklifinde bulunduk. Yabancılar TL'ye geçiş yaparak yüksek faiz getirisi elde ediyor. Bu faiz geliriyle dolar alıyorlar ve 100 bin dolarları 135 bin dolara yükseltiyorlar. Asıl soru ise, 35 bin dolar kimin? Bu vergi paketinden karşılanıyor" şeklinde konuştu.

istockphoto-1063289558-612x612.jpg

"YURT DIŞINA KAÇIRACAKLAR"

"Kripto varlıkları vergi kapsamına almayı düşünüyoruz. Belki bu pakette değil, ancak bir sonraki pakette borsa kazançlarının da vergilendirilmesi üzerinde çalışıyoruz" şeklinde açıklama yapan Şimşek'e karşı Geçer, "felaketin" geleceğini belirtti.

Geçer, "Kripto paralara vergi getirilirse, sermayenin büyük bir kısmı yurt dışına kaçar. Yatırımcılar paralarını hızlı bir şekilde başka yerlere kaydırır. Borsaya vergi getirilmesi durumunda ise hem yabancı hem de yerli yatırımcıları kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız" değerlendirmesinde bulundu.

kripto-para-piyasasi-2-trilyon-dolara-yukseldi.jpeg

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.