Senatör Menendez rüşvet davasında suçlu bulundu

Senatör Menendez rüşvet davasında suçlu bulundu

ABD New Jersey Senatörü Bob Menendez, yabancılara rüşvet karşılığında yardım ettiği iddiasıyla 16 ayrı suçtan mahkum edildi.

ABD'nin New Jersey Senatörü Bob Menendez, yabancılara rüşvet karşılığında yardım ettiği iddiasıyla 16 suçtan mahkum edildi. Menendez'in evinde yapılan aramalarda nakit para ve altın külçeleri ele geçirildi.

ABD Senatosu'nun eski Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez'in evinde geçen yıl FBI tarafından yapılan aramada nakit para ve altın külçeleri bulunmuştu. 22 Eylül’de FBI, Menendez ve eşi Nadine Menendez’in, iş insanları Hana, Uribe ve Daibes’ten resmi görevini onları korumak, zenginleştirmek ve Mısır Hükümeti'ne fayda sağlamak için kullanmayı kabul etmesi karşılığında yüz binlerce dolar rüşvet aldıklarına dair suçlamalar yöneltildiğini açıkladı.

ap24198477960054.jpg

“MAKAMINI EN YÜKSEK TEKLİFİ VERENE SATMASI NİHAYET SONA ERDİ”

Dokuz haftalık duruşma sonrasında mahkeme jürisi, Senatör Menendez'i 16 ayrı rüşvet ve yolsuzluk suçundan suçlu buldu. Savcı Damian Williams, kararla ilgili olarak, “Kısa bir süre önce bir jüri Senatör Robert Menendez'i yolsuzluk suçlarından mahkum etti. Bu dava, her zaman yolsuzluğun şok edici boyutlarıyla ilgili olmuştur. Altın, nakit para ve bir Mercedes-Benz de dahil olmak üzere yüz binlerce dolar rüşvet. Bu, her zamanki gibi siyaset değildi; bu, çıkar için siyasetti. Senatör Menendez artık suçlu bulunduğu için, yıllarca makamını en yüksek teklifi verene satması nihayet sona erdi,” açıklamasını yaptı.