Şenol Babuşcu büyük çöküşün sorumlularını açıkladı

Şenol Babuşcu büyük çöküşün sorumlularını açıkladı

Ziraat Bankası’nın eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, ekonomik çöküntüye neden olduğunu iddia ettiği isimleri sıraladı.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü'nün başkanlığını yapan Prof.Dr Şenol Babuşçu sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Babuşcu, yaptığı paylaşımda ekonomide yaşanan çöküşün sorumlularını açıklarken isimleri tek tek yazdı fakat birinci sırayı boş bıraktı.

Babauşcu, dikkat çeken paylaşımında şu ifadeli kullandı:

“Bugünkü yaşadığımız ekonomik sıkıntıların ve kara günlerin temel nedeni 2021 yılından itibaren 2023 ortasına kadar ekonomi politikasında “NAS Politikası” uygulayan ve “Faiz neden, enflasyon sonuçtur.” söylemini destekleyen ve bu doğrultuda kararlar alan ve kararları uygulayan kişilerdir. Sorumluluk onlarındır."

1- …

2- Nureddin Nebati

3- Şahap Kavcıoğlu

4- Berat Albayrak”

enol-babuscu.png

1.SIRA NEDEN BOŞ KALDI?

Şenol Babuşçu'nun paylaşımında 1, 2, 3 ve dört diye sıralama yapmıştı, ancak bir numarayı boş bıraktı. Babuşçu'ya göre 2 numaralı sorumlu eski Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'ydi. 3'üncü sırada ise eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı, şu anki BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu yer alıyordu. Dört numarada ise 2018 ile 2020 yılları arasında Hazine ve Maliye Bakanlığı yapan Berat Albayrak bulunuyordu.

Babuşçu'nun neden bir numaradaki ismi yazmadığı ise belirsizliğini koruyor.

PAYLAŞIMIN ALTINA YORUM YAĞDI

Vatandaşlar Babuşcu’nun yaptığı paylaşımda 1.sırayı boş bırakmasına yönelik farklı farklı yorumlarda bulundu.

“1 ‘i neden boş geçtiniz. Yazsanıza kim olduğunu.”

"1- Baş ekonomist"

“Üç isim sadece söyleneni yaptı. Yapmak zorundaydı. Erdoğan bir konuşmasında"Ekonominin tek sorumlusu benim" Demişti. Fazlasını söylemeye gerek yok”

“2-3-4 önemli değil. 1”

“1-İsmi lazım değil herkes biliyor”

“Sorumlu "1" kişi! İstersen sol tarafa 100 kişi yaz, etkisi "0"”

“1... numarayı noktalayarak boş bırakmışsınız Şenol hocam. Neden? Adam bir tarihte yaptığı açık alan konuşmasında aynen şunu söylemişti. Hepimiz hatırlıyoruz, biliyoruz.

‘ ...ekonominin sorumlusu benim ben. ‘”