1 bardak ekleyince daha iyi pişiyor: 50 yıllık börek ustalarının gizli yöntemi

50 yıllık börek ustaları tarafından kullanılan bu yöntem sayesinde börekler daha iyi pişiyor ve kabarıyor. İşte ustaların kullandığı gizli taktik....

Börek pişirirken, lezzetin ve çıtırlığın sırrını keşfetmek isteyenler için önemli püf noktalar bulunmaktadır. Türkiye'nin dört bir yanında farklı şekillerde yapılan böreklerin, incelikle hazırlanan hamuru ve doğru pişirme yöntemleriyle çok daha lezzetli hale geldiği bilinmektedir.

50 YILLIK BÖREKÇİLERİN SIRRI SODA

Böreklerin puf puf kabarmasının sırrının soda olduğu açıklandı. İster hazır yufka kullanın, ister el açması yufka; sodalı yağlı bir karışım hazırlayıp börekleri bu karışıma batırarak ıslatabilir ya da kat kat yufkaların arasına sürerek böreklerin hem kabarmasını hem de kurumamasını sağlayabilirsiniz. Bu püf noktaya dikkat ederek, çıtırtısı salondan duyulan nefis börekler yapabilirsiniz.

Böreğin kuru olmaması için iç harcın önemi büyüktür. Hamurun elastik ve yumuşak olması, iç malzemelerle daha iyi bütünleşmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca iç harcın içine eklenen malzemelerin uygun ölçülerde kullanılması, böreğin içindeki nemin korunmasına katkı sağlar. Doğru fırın ayarı, böreğin üzerine sürülen yağ veya süt ile üst kısmın kızarmasının engellenmesi de kuru bir böreği önlemek için önemlidir.

PİŞİRİRKEN DİKKAT!

Böreğin fırına verilmeden önce fırının önceden ısıtılması gerektiği unutulmamalıdır. Ayrıca pişirme sürecinin ilk 15 dakikasında fırın kapağını açmamak, böreğin en etkili şekilde kabarmasını sağlar. Böreğinizi 180-200 derece arasındaki fırında pişirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Sebzelerin protein kralı: Japonların bağışıklıklarının sırrı... Her gün tabak tabak yiyorlar
Direksiyon başına geçen köpek hız ihlali yapınca böyle yakalandı: Görenler gözlerine inanamadı
En iyi beyin egzersizi açıklandı: Hafızayı güçlendiriyor, zekayı arttırıyor

Yaşam Haberleri