13 yaşındaki solist ile 93 yaşındaki tambur sanatçısı aynı koroda

Kayseri'de, bestekar Amir Ateş'i anma gecesinde düzenlenen Türk Sanat Müziği konserinde, 13 yaşındaki solist Görkem Işıl Güldemir ve 93 yaşındaki tambur sanatçısı Sabit Özdemir Özenç aynı sahneyi paylaştı.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde Talas Belediyesi Musiki Cemiyeti tarafından gerçekleştirilen anma gecesine, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Amir Ateş ve birçok davetli katıldı. Etkinlikte, çeşitli Türk Sanat Müziği eserleri seslendirildi.

Görkem Işıl Güldemir, konser öncesi yaptığı açıklamada, "13 yaşındayım ve Türk Sanat Müziği'ni gerçekten çok seviyorum. Babam bu alanda çalışmalara katılıyordu ve ben de onunla birlikte katılmaya başladım. Müziğe olan ilgim arttı ve bu sevgimle konsere çıktım. Her yaştan insanın bu sanatı sürdürmesi beni mutlu ediyor. Sabit Özdemir Özenç, benim için çok değerli birisi," dedi.

Sabit Özdemir Özenç ise, "Bu koroda tambur çalacağım. Ben bağlama, ud, tambur ve biraz keman çalıyorum, ama tambur benim temel enstrümanım. Genç yaşta başladım ve bu yaşa kadar bırakmadım. Görkem Işıl da müziği bırakmasın. Gençler müziğe başladığında, doğuştan yetenek, kararlılık, iyi bir öğretmene sahip olmak ve sürekli çalışmak gerekiyor. Gençlere bunları tavsiye ediyorum," ifadelerini kullandı.

Kültür Sanat Haberleri