Sebze veya meyvelerin salamura edilmesiyle turşu elde edilir. Turşu bağışıklık sistemini güçlendirir, ve sindirim sistemini düzene koyar. Peki bu şifa dağıtan turşuları küflenmeden nasıl saklayabiliriz.
TURŞU NEDEN BOZULUR?
Turşunun bozulma nedenleri;
En yaygın nedenlerden biri, turşunun hazırlanması sırasında steril olmayan kapların kullanılması veya turşunun üzerini tamamen kaplayacak kadar tuzlu suyun kullanılmamasıdır.
Bir diğeri de doğru bir şekilde steril kaplarda ve uygun sıcaklıkta saklanmaması.
TURŞU YAPARKEN NEYE DİKKAT ETMELİYİZ
İlk olarak, çürümüş malzemeler, turşularınızın çabuk bozulmasına neden olabilir bu yüzden sebzeleri iyice yıkayıp temizledikten sonra turşu yapabilirsiniz.
Öte yandan turşuların daha uzun süre dayanması için doğal bir sirke kullanmalısınız. Ayrıca kaya tuzu da kullanarak turşularınızı kurabilirsiniz.
İçerisine farklı bir aroma olsun der iseniz de limon, defne yaprağı kullanabilirsiniz.
Turşularınızı saklamak için cam kavanoz kullanın ve serin bir yerde saklayın.
TURŞU YAPARKEN BİDONA NOHUT EKLEYİN
Turşularınızın daha uzun süre dayanmalarını sağlamak için elma ve nohut ekleyebilirsiniz.