9 yaşındaki kız çocuğu Salda Gölü’nde kabusu yaşadı

Salda Gölü'nde rüzgarın etkisiyle sürüklenen 9 yaşındaki küçük kız yardımsever tatilci sayesinde ölümden döndü.

Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü'nde, 9 yaşındaki Ayşe Sıla G. dayısı ve kuzenleriyle birlikte Doğanbaba köyü Orman Plajı'nda göle girdi. Şişme atın üzerinde oynayan küçük kız, rüzgar ve dalgaların etkisiyle gölün ortasına doğru sürüklenmeye başladı. Durumu fark eden vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. Olay yerine sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Gölün karşı kıyısındaki Halk Plajı'ndan bot ile hareket eden AFAD ve cankurtaran ekipleri küçük kızı ararken, jandarma ve sağlık ekipleri Doğanbaba Plajı'nda hazır bekledi.

2 BİN METRE KÜREK ÇEKTİ

O sırada karavanıyla plajda tatil yapan Gökhan Aslan, yanında bulunan kanosunu alarak bir cankurtaran ile göle açıldı. Yaklaşık 2 bin metre kürek çeken Aslan, boğulmak üzere olan küçük kıza ulaştı ve onu kurtardı.

Sahile dönen Aslan ve Ayşe Sıla G., sahildeki vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. İlk müdahalesi sahilde yapılan küçük kız, ambulansla Yeşilova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Ayşe Sıla G.'nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

“SÜRÜKLENDİĞİNİ GÖRÜNCE HEMEN HAREKETE GEÇTİM”

Gökhan Aslan, olay anını ve kurtarma sürecini şöyle anlattı: Salda Gölü'nde sosyal medya içerikleri üretmek için karavanımla tatildeydim. Küçük kızın sürüklendiğini görünce hemen harekete geçtim. Yanımda bulunan şişme botumu alarak bir cankurtaran ile göle açıldık. Çocuğu gölde sürüklenirken görünce çok üzüldüm. Yaklaştığımızda neredeyse suya batmak üzere olduğunu gördük ve hemen kurtardık. Tamamen şans eseri oradaydım. Allah beni bu tarafa yönlendirdi diye düşünüyorum. Buraya bir cankurtaran lazım, çünkü yüzülerek gidilemeyecek bir mesafedeydi."

İlgili Haberler

Arda Güler’den spor spikeri Özkan Öztürk’e güldüren dua
Araç sahiplerine bir şok daha! Tarih verildi akaryakıta dev zam yolda
Kredi kartı olanlar dikkat: Bankalar birdenbire bu kararı aldı

Gündem Haberleri