ABD'de tüketici güveni beklenenin altında

Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen tüketici güven endeksi, mart ayında 76,5'e gerileyerek beklentilerin altında kaldı.

Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini izleyen Michigan Üniversitesi, mart ayına ilişkin tüketici güven endeksi öncü verilerini açıkladı.

Bu verilere göre, tüketici güveni martta bir önceki aya göre 0,4 puanlık bir düşüşle 76,5'e geriledi.

Piyasa tahminlerinin altında gerçekleşen tüketici güven endeksinin, bu dönemde 77,1 olarak tahmin ediliyordu. Şubat ayında ise tüketici güven endeksi 76,9 seviyesindeydi.

Mevcut ekonomik koşulları değerlendiren mevcut ekonomik koşullar endeksi, martta aylık bazda değişmeden 79,4 olarak kaldı.

Tüketicilerin uzun vadeli öngörülerini yansıtan tüketici beklentileri endeksi ise aynı dönemde 0,6 puanlık bir düşüşle 74,6'ya indi.

KISA VADELİ ENFLASYON BEKLENTİSİ SABİT KALDI

Tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi, mart ayında aylık bazda değişmeyerek %3 olarak gerçekleşti. Uzun vadeli enflasyon beklentisi ise üst üste dördüncü ayda da %2,9 seviyesinde sabit kaldı.

Açıklamalara göre, Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu, tüketicilerin ekonominin iyileşme veya kötüleşme konusunda çok az işaret aldığını belirterek, birçok kişinin özellikle uzun vadeli ekonomik kararlarını, kasım ayındaki seçim sonuçlarını beklerken yapmaktan kaçındığını ifade etti.

Ekonomi Haberleri