Abdulkadir Selvi açıkladı! Yeni bir 'çözüm süreci mi' başlıyor! Abdullah Öcalan'ı ziyaret edecek kişi belli oldu

Abdulkadir Selvi, Bahçeli'nin Öcalan çağrısını hatırlattı ve "Ömer Öcalan’ın görüşme talebi değerlendiriliyor diye kulağıma geldi. Henüz izin verilip verilmemesi kararı alınmamış" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis açılışında DEM Parti grubuyla tokalaşmasıyla başlayan ve karşılıklı açıklamalarla süren "yeni bir çözüm süreci mi" tartışmaları devam ederken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken bir iddia geldi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Selvi, DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan'ın, 43 aydır avukatları ve ailesi görüştürülmeyen Abdullah Öcalan ile görüşmesine izin verilebileceğini yazdı.

Devlet Bahçeli, partisinin 15 Ekim'deki Meclis grup toplantısında Abdullah Öcalan için "Buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" demişti. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Bahçeli'ye aynı gün verdiği yanıtta "Öcalan’ın nasıl bir çağrı yapacağını biz de sizin gibi merak ediyoruz. O zaman tecridi kaldırın, hep beraber görelim" çağrısında bulunmuştu.

'BAHÇELİ’NİN ÖCALAN’A ÇAĞRISIYLA YENİ BİR SAYFA AÇILDI'

Selvi, "Yeni bir çözüm süreci gündemde değil" diyerek başladığı yazısında "Ama Bahçeli’nin Öcalan’a çağrısıyla birlikte yeni bir sayfa açıldı" ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan’ın en son 12 Ağustos 2019 tarihinde kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştüğünü hatırlatan Selvi, Ömer Öcalan'ın da 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığına, “Yeğen olarak 16.08.2024’te Sayın Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmek istiyorum” diye başvuruda bulunduğunu belirtti.

‘AVUKATLARIN GÖRÜŞMESİNE İZİN VERİLMESİNİ BEKLEMİYORUM’

"Ömer Öcalan’ın görüşme talebi değerlendiriliyor diye kulağıma geldi" diyen Selvi, şöyle devam etti: "Avukatların görüşmeyi istismar ettiği düşünülüyor. O nedenle avukatların görüşmesine izin verilmesini beklemiyorum ama aile adına Ömer Öcalan’ın görüşmesine izin verilebilir. Tekrar ifade edeyim. Henüz karar verilmiş değil."

‘ZEMİNİ GÜÇLENDİRECEK BİR ADIM ATILMIŞ OLUR’

Selvi ayrıca "Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerin ellerini sıkması ve ardından Öcalan’a yaptığı çağrı nedeniyle olumlu bir zemin oluştu. Eğer Ömer Öcalan’ın görüşmesine izin verilirse bu zemini güçlendirecek yeni bir adım atılmış olur" dedi.

Gündem Haberleri