Abdülkadir Selvi bu kez MHP'yi değil AKP'yi çok kızdıracak. Büyük düşüşün gerçek oranını açıkladı

Abdülkadir Selvi, Areda Survey tarafından 28-32 Mayıs tarihleri arasında 2503 katılımcıyla gerçekleştirilen anketin sonuçlarını köşesinde paylaştı. Detaylar dikkat çekti.

İktidara yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde Areda Survey'in 28-31 Mayıs tarihleri arasında 2503 kişiyle gerçekleştirdiği ankete yer verdi.

Selvi'nin yazısına göre, partilerin oy oranlarında düşüş gözlemlenirken, bu düşüşler içerisinde AKP'nin oy oranındaki gerileme gözlerden kaçmadı.

Yazının ilgili bölümleri şu şekilde:

PARTİLERİN OY ORANLARI

31 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıklarını kazanan CHP, yüzde 37.76 ile birinci parti olurken, AK Parti ise yüzde 35.48 ile ikinci sırada yer almıştı.

Areda Survey'in mayıs ayı anketine göre ise CHP yüzde 34 oy oranıyla birinci sıradaki yerini korurken, AK Parti yüzde 32 oy oranıyla ikinci sırada bulunuyor. DEM Parti yüzde 9'la üçüncü sıraya yerleşirken, MHP yüzde 7.5 ve İYİ Parti ise yüzde 4.9 oy oranına sahip. Yeniden Refah Partisi ise yüzde 4.8 oy alıyor.

DEM’DE YÜKSEK, İYİ PARTİ’DE DÜŞÜK SADAKAT

AK Parti'nin oy oranının yüzde 86.4'ünü, CHP'nin yüzde 88.2'sini ve MHP'nin yüzde 76.1'ini koruduğu görülüyor. Parti sadakati en yüksek olan DEM Parti yüzde 97.1 ile öne çıkarken, İYİ Parti'nin seçmen sadakati ise yüzde 36 düzeyinde bulunuyor.

İYİ Parti'nin seçmeninin yüzde 64'ünü kaybetmiş olması, Müsavat Dervişoğlu'nun önündeki en büyük sorun olarak duruyor.

Politika Haberleri