Ahmet Ercan tek ili işaret etti! 7.3'lük depreme gebe

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 4 yıl önce 6,6 büyüklüğünde deprem olan yeri işaret ederek 7.3 büyüklüğünde deprem için yeniden uyardı.

Depremlere ilişkin yaptığı uyarılarla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir'in Sığacık Mahallesi'nde marinanın genişlemesine yönelik yapılan girişime karşı düzenlenen eylemlere katıldı.

Sığacık Sosyal Tesis Alanı'nda düzenlenen eylemde konuşan Ercan, “Toplumun denizini ve koyunu doldurup önüne bir kale gibi yapılar inşa etmek, hiç kimsenin hakkı değil. Hiçbir koşulda ÇED raporu bile marinanın uzatılması için yeterli değil. Biz bu duruşu kabul etmiyoruz, yeni bir ÇED raporu bile yeterli olmaz. Sığacık koyunu korumak için elimizden geleni yapacağız. Deniz doldurulamaz, koy doldurulamaz” dedi.

“7.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLABİLİR”

30 Ekim 2020'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremi hatırlatan Ercan şöyle uyardı:

Bundan sonra daha büyük bir felaket yaşanabilir çünkü depremin resmi büyüklüğü 6.6. Ancak depremin gerçek büyüklüğü 7. Bu yüzden gelecekte daha büyük bir deprem ve tsunami yaşanabilir. Burada olabilecek en büyük deprem 7.3 büyüklüğünde olabilir. Bu nedenle sadece Sisam'da değil, Girit, Rodos, İkaria veya Sakız Adası'nda meydana gelebilecek bir depremin etkisi aynı şekilde hissedilir.

HEM DEPREM HEM TSUNAMİ GERÇEKLEŞTİ

Bayraklı ve Bornova'da büyük yıkıma yol açan ve 117 kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından, merkez üssüne en yakın sahil olan Sığacık Mahallesi'nde meydana gelen tsunami, 1 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Tsunami ayrıca balıkçı barınağı ve marinaya bağlı birçok teknenin batmasına, sahil şeridindeki ev ve iş yerlerinde de hasara yol açtı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Sığacık'ta hasar gören 209 iş yeri, 74 konut, 70 araç ve 69 tekne için toplam yaklaşık 3 milyon 611 bin 796 lira maddi hasar ödemesi gerçekleştirdi.

İlgili Haberler

Çok konuşulacak Menzil Cemaati itirafı! Açığa alınan emniyet müdürü açıkladı
Mert Başaran: Çok büyük kazanç sağlayacak
Eski AKP’li eski milletvekili Kenan Sofuoğlu’ndan çok konuşulacak Erdoğan itirafı

Gündem Haberleri