AKOM İstanbul için yeni tarih verdi! Sağanak yağış ne zaman bitecek?

AKOM’un üst üste saat vererek şiddetli sağanak uyarısı yaptığı İstanbul’da sıcaklık 10 derece birden düştü.

Kış aylarının etkisini hızlı göstermeye başladığı Ekim ayı sağanak yağışlarla birlikte geldi. Son bir haftadır gri gökyüzünün hakim olduğu İstanbul, dün akşam saatlerinde gök gürültü sağanak yağışa teslim oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’nın uyardığı kentte, rüzgarın etkisiyle artan sağanak yağış sonrası resmen gök delindi. Art arda çakan şimşeklerin ardından İstanbul’da gece gündüze döndü.

İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde etkisini gösteren sağanak sonrası ise sokaktaki vatandaşlar zor anlar yaşadı. Gece saatlerindeki etkisini sabaha kadar sürdüren sağanakta Ispartakule’de düşen yıldırımın görüntüsü yürekleri ağza getirdi.

Esenyurt'ta ise rögar kapakları tıkandı, cadde ve sokaklarda su birikintileri arttı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği’nin birlikte yaptığı uyarıda Balkanlar’dan gelecek yağışla birlikte hava sıcaklığının 4 ila 8 derece düşeceği belirtildi.

Açıklamaya göre, İstanbul’da hava sıcaklığının 21 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Gök gürültülü sağanak yağışın perşembe gününe kadar etkisini sürdüreceği ifade edildi.

İlgili Haberler

Eski Bakan Hüseyin Çelik’ten Erdoğan itirafı! Dünyanın en yanlış işini yaptık

Gündem Haberleri