AKP’de Yiğit Bulut depremi! Skandal sonrası fırça atmak için sıraya girdiler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un İsrail açıklaması AKP’li isimlerin tepkisini çekti.

Son olarak Ali Koç göndermeli yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un sosyal medya hesabından yaptığı İsrail açıklaması tartışma yarattı.

Bulut “Uyanık olmalıyız, objektif ve tarafsız bir şekilde gerçekleri görmeliyiz. İsrail kısa bir süre içinde Mescid-İ Aksa ve diğer kutsallarımıza saldıracak. Arkasından Sayın Cumhurbaşkanı'mızın defalarca belirttiği gibi hedef Türk yurdu olacak” ifadelerini kullanarak İsrail'in Türkiye'ye saldıracağını iddia etti.

Bulut’un bu iddiası sonrasında AKP’li isimlerden tepkiler üst üste geldi.

“SEN KİMSİN?”

Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Bulut'a "Yahu sen kimsin? Savunma Bakanı mısın? Parti sözcüsü müsün? Genel Başkan Yardımcısı mısın? Dış politika sahasında bu şekilde ortalığı velveleye veren açıklamayı, yetkin olmadığı halde, alanın olmadığı halde, anlamadığın konular olduğu halde hangi kafa ile yapıyorsun? Bu hususta bir risk görüyorsa, TSK'mız orada, Savunma Bakanlığımız orada, istihbaratımız orada! Senin bu konudaki beyanına mı ihtiyacı var ülkenin?” diyerek tepki gösterdi.

“HÂLÂ O KOLTUKTA OTURUYOR OLMASINA NE DEMELİ”

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner ise şöyle tepki gösterdi: Siz hâlâ konuşuyor musunuz? Siz hâlâ o koltukta oturuyor musunuz? Ülkem adına, hükümetimiz adına, partim adına çok yazık! Bu ismin hâlâ Cumhurbaşkanımızın başdanışmanı sıfatıyla konuşuyor, hâlâ o koltukta oturuyor olmasına bilmem ki ne demeli! Hangi konuda kendisine danışılıyorsa yandığımızın resmidir! Hiç bir konuda kendisine danışılmadığı halde o payeyi kullanıyorsa o da apayrı bir ayıp!.

AKP’de tartışma yaratan iddianın ardından Yiğit Bulut, tüm tepkilere Erdoğan'ın "Hem kendi topraklarının istiklali için savaşan hem de Anadolu’yu savunan Hamas’ın yanında durmaya devam edeceğiz" dediği konuşmasını paylaşarak yanıt verdi.

İlgili Haberler

Bakan Tekin’den ‘İstediği kadar anırsın’ diyen öğretmene şaşırtan yanıt!
Polisi şehit etmişti! Yunus Emre Geçti’nin karakoldan nasıl kaçtığı ortaya çıktı
Toplu tecavüz skandalında ‘doğum’ detayı mide bulandırdı

Politika Haberleri