AKP’li eski milletvekilinden ilginç İmamoğlu benzetmesi! Reis'e yapılanın aynısı

AKP’li eski milletvekili Mehmet Metiner’in Ekrem İmamoğlu’nun davasına yaptığı benzetme dikkat çekti.

AKP’li eski milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir İmamoğlu paylaşımı yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı 'ahmak’ davasına ilişkin açıklama yapan Metiner “Yargı marifetiyle siyasetin dizaynı ne kadar yanlış ise siyasetçinin önünün kesilmeye çalışılması da kabul edilebilir değildir. Geçmişte Reis’e yapılanın aynısı bugün bir başkasına yapıldığında karşı çıkmamak gibi bir ilkesizliğin savunucuları olamayız. Olanlar kaybederler, biline!" ifadelerini kullandı. Metiner’in bu ifadeleri, gündem oldu.

AHMAK DAVASI OLARAK BİLİNEN DAVA NEDİR?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kamuoyunda “ahmak davası” olarak bilinen dava iki yıldır istinafta. Yüksek Seçim Kurulu üyelerine “ahmak” ifadesini kullandığı iddiasıyla yargılandığı davada İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası vermişti. Medyascope, İmamoğlu’nun ensesinde “Demokles’in kılıcı” olarak bekletildiği yorumları yapılan davaya ilişkin sürecin detaylarını derledi.

“SEÇİMİ İPTAL EDENLER AHMAKTIR”

İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu ile İmamoğlu arasındaki “ahmak” polemiği Kasım 2019’da başladı. Soylu, Strasbourg’da temaslarda bulunan İmamoğlu için isim vermeden, “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’ye gidip şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” dedi. İmamoğlu ise “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır” diye konuştu.

İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı görevinin 18. gününde Yüksek Seçim Kurulu, 6 Mayıs’ta seçimlerin tekrarlanmasına karar verdi. İstanbul’da 23 Haziran’da yapılan seçimde İmamoğlu, yüzde 54,21 oyla yeniden başkan seçildi.

YSK Başkanlığı 15.112019’da suç duyurusu yaptı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu da bunun üzerine dava açtı. 1 Haziran 2022’de görülen dava önce 21 Eylül’e ertelendi, bu süreçte hakimin görev yeri değişti.

Davada İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası vermişti.

Gündem Haberleri