AKP'li Nilgün Ök şirketlerinin vergi ödemediğini kabul etti. Vergi paketinin ilk imzacısı

Vergi paketinin ilk imzacısı olan AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök, eşinin üzerine kayıtlı şirketlerin vergi ödemediği yönündeki iddiaları kabul etti. Ök, "Gelir elde edersek elbette vergi ödeyeceğiz. Kar sağladığımızda vergi veriyoruz. Ancak tasfiye aşamasındaki bir şirketten nasıl vergi doğar?" şeklinde konuştu.

Vergi paketi görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda devam ediyor. Vergi paketinin ilk imzacısı olan AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök, eşinin üzerine kayıtlı şirketlerin vergi ödemediği iddialarına ilişkin olarak, "Gelir elde edersek elbette vergi ödeyeceğiz. Kar sağladığımızda vergi veriyoruz. Ancak tasfiye aşamasındaki bir şirketten nasıl vergi doğar?" şeklinde açıklamada bulundu.

AKP tarafından hazırlanan vergi paketinin ilk imzacısı olan Denizli Milletvekili Nilgün Ök'ün eşinin üzerine kayıtlı şirketin son 5 yılda, Ök’ün ağabeyiyle birlikte kurduğu şirketin ise son 3 yılda hiç vergi ödemediği iddia edilmişti. Ök, şirketlerin zarar ettiğini ve bu nedenle vergi ödemediklerini açıkladı.

'ZARAR ETTİĞİNİZ TAKDİTDE VERGİ VEREMEZSİNİZ'

Genel Kurul'da söz alan Ök, "Vergi nedir; sizin giderleriniz gelirlerinizden fazlaysa kurumlar vergisi vermeyebilirsiniz. Zarar ettiğiniz takdirde vergi vermezsiniz. Dolayısıyla şirketin finansman gideri böyle olduğu için vergi yükümlülüğü doğmamıştır. Bunun dışında tabi ki kar eden şirketlerimiz de vardır. O kadar ayıp ki... Bakın getirmiş olduğumuz pakette çok ayıp ediyorsunuz. Gelir olsun verelim yani vergi. Kar ettiğimizde tabii ki veriyoruz. Tasfiye halinde olan bir şirketten nasıl vergi doğar" dedi.

'VERGİ ÖDEMEYENLER VERGİ PAKETİ GETİRMESİN'

Bu açıklamaların ardından muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Vergi ödemeyenler vergi paketi getirmesin. Yakalandığınızda da böyle bağırmayın" şeklinde eleştiride bulundu. Bunun üzerine birlişe 10 dakika ara verildi.

Politika Haberleri