Kızartmadan direkt fırına atabileceğiniz kolay fırında sebzeli misket köfte tarifi
Köfte için;
700 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet iri boy kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı dolusu galeta unu/ ekmek içi
2 diş ezilmiş sarımsak
2-3 tutam kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
1.5 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Sebzeleri için;
1 adet iri boy havuç
1 adet iri boy patates
1 adet iri boy kapya biber
3 adet sivri biber
2 adet iri boy kuru soğan ya da 20 adet arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytin yağ (60 ml)
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası/ 2 adet domates püresi
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı
Öncelikle köfteyi hazırlayın. Maydanozu ve soğanı ince ince kıyın. Tüm malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurup dinlendirin.
Yuvarlak büyük borcama istediğiniz büyüklükte sebzeleri doğrayın. Soğanı da piyaz şeklinde doğrayın (Arpacık soğan kullanacaksanız sorun yok)
Sebzeleri boracama alın ve üzerine 1 çay kaşığı tuz ve zeytinyağı ekleyip harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10 -15 dk kadar yarı pişirin.
Köfteye büyük misket olacak şekilde yuvarlayıp şekil verin.
Sosunu hazırlayın. Domates püresi kullandım ve su ile baharatları ekleyip karıştırın.
Yarı pişmiş sebzelerin üzerine köfteleri dizin. Kaşık ile köfte ile sebzelerin üzerine sosu dökün.
Fırında 25 dakika kadar kontrollü pişirin.