Ankara ve İstanbul'daki berberler dikkat. İzin günleri değişti

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı kararla, berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak. Bu uygulama kapsamında, Ankara ve İstanbul'daki berberler pazar günleri çalışmayacak.

Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşlarının talep ve önerilerini değerlendirerek, ülke genelinde berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasını kararlaştırdı.

KAPALI OLMAYAN İŞLETMELERE CEZA UYGULANACAK

Bu uygulama 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi ve valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmayan işletmelere idari yaptırım uygulanacağı açıklandı.

"BERBERLERİN YÜZDE 93'Ü PAZAR GÜNÜ TATİL İSTEDİ"

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, İstanbul'daki berberlerin pazar günleri kapalı olacağını belirtti. Akyüz, "Bu karar berberler adına sevindirici. Aslında böyle bir uygulama vardı ama Bakanlığın duyarlılığıyla bu durum yasal zemine oturdu. Anketimize göre berberlerimizin yüzde 93'ü hafta tatilinin pazar günü olmasını istedi" dedi.

Akyüz, bu düzenlemeyle berberlerin bir gün dinlenerek daha dinç olacağını vurgulayarak, esnafın ailelerine daha fazla zaman ayırabileceğini ifade etti.

"HAKSIZ REKABET ORTADAN KALKTI"

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara da Ankara'daki berberlerin pazar günleri çalışmayacağını bildirdi.

Kara, "Bu kararı bekliyorduk. Çoğu berber zaten pazar günleri kapatıyordu ancak herkes bu kurala uymayınca haksız rekabet oluşuyordu. Bakanlığın düzenlemesiyle bu durum ortadan kalktı" dedi. Kara, valilikle yaptıkları görüşmede pazar gününün kapalı olması gerektiğini belirttiklerini ve bu karardan memnun olduklarını dile getirdi.

Pazartesi gününden itibaren berberlerin haftanın 6 günü çalışacağını belirten Kara, "Berberlerimiz artık bir gün dinlenme fırsatı bulacak, bu da daha verimli çalışmalarını sağlayacak. Esnafımız ailesine ve sevdiklerine zaman ayıramıyordu. Bu düzenlemeyle berberlerimiz artık kendilerine ve sevdiklerine vakit ayırabilecek" diye konuştu.

Gündem Haberleri