Ankara'da hasadı başladı. Suyunu içen şifa buluyor

Ankara'nın Çubuk ilçesinde coğrafi işaretli ürünlerden biri olan vişne hasadına başlandı.

İlçe merkezi ve çevresindeki Ağılcık, Aşağı Çavundur, Yukarı Çavundur, Kışlacık ve Kuruçay gibi yaklaşık 20 mahallede vişne hasadı yapan üreticiler, sabahın erken saatlerinde bahçelerine gidiyorlar. Toplanan vişneler tüccarlara satılmak üzere hazırlanıyor ve hasat dönemi ağustos sonuna kadar devam edecek.

ÖZEL BAKIM GEREKTİRİYOR

Çiftçi Yusuf Bostan, Çubuk vişnesinin renginin ve aromasının büyük ilgi gördüğünü belirtti. Vişne yetiştirmenin zorluklarına değinen Bostan, "Bu meyve ağaçlarının bakımı oldukça zor. Hasattan sonra sonbaharda budama, kışın ilaçlama, baharda ise alanı 3-4 kez sürme, çapa yapma ve kurak mevsimde sulama gerekiyor. Bu işlemleri yapmazsan ne kaliteli bir ürün alabilirsin ne de verimli olur" dedi.

Çocukluğundan beri vişne hasadı yaptığını söyleyen Nimet Pehlivan, vişnenin kendileri için altın değerinde olduğunu ifade etti. Pehlivan, vişnenin taze tüketilmesinin yanı sıra marmelat, reçel ve hoşaf yapılarak da değerlendirildiğini belirtti. "Dedelerimizden, babalarımızdan ve annelerimizden öğrendiğimiz şekilde vişne yetiştiriciliği yapıyoruz. Çocuklarımız da bizimle birlikte bu işi sürdürüyor" diye ekledi.

Ekonomi Haberleri