Ardıç tohumu ayrıca çay olarak da tüketilmektedir. Halk arasında ardıç tohumu ticari olarak da adlandırılmaktadır. En çok Asya ve Avrupa kıtasında yetişen ardıç tohumu ardıç meyvesinden gelişmektedir.
Ardıç Tohumu Faydaları Nelerdir?
1) Damar Tıkanıklıklarını Önler
Damar tıkanıklıkları özellikle ileri ki yaşlardan itibaren hayatı tehdit edici bir durumdur. Bundan dolayı ardıç tohumu çayı tüketerek damar tıkanıklarından kurtulabilirsiniz. Ayrıca damar tıkanıklığına bağlı olan ve sonradan gelişen tüm rahatsızlıkları da ardıç tohumu ile geçirebilirsiniz. Ardıç tohumu damar tıkanıklığına karşı kullanabileceğiniz en etkili tedavi seçeneklerinden birisidir.
2) Şeker Hastalığı Tedavisinde Kullanılır
Şeker hastalığı tedavisinde ardıç tohumu çayı kullanılmaktadır. Ardıç tohumu şeker hastalığına bağlı olarak ortaya çıkan faktörleri ortadan kaldırır. Şeker hastalığında ortaya çıkan insülin direncine yönelik de yine ardıç tohumu kullanılmaktadır. Ardıç tohumu şeker hastalarının insülin seviyesini dengeler ve daha iyi hissetmesini sağlar.
3) Sindirim Sistemini Düzenler
Yapılan araştırmalar sonucunda ardıç tohumunun sindirim sistemine de olumlu etkisi olduğu tespit edilmiştir. Sindirim sistemini düzenleyen ardıç tohumu sindirim sistemini onarmaktadır. Bundan dolayı pek çok kişi tarafından ardıç tohumu bitkisel tedavide kullanılmaktadır.
Ardıç Tohumu Çayı Nasıl Demlenir?
Ardıç tohumu çayı demlemesi son derecede kolaydır. Ardıç tohumu ve bir fincan su ile kolayca demleyebilirsiniz. Öncelikle kişi sayısına göre su kaynattıktan sonra ardıç tohumunu kaynar suyun içerisine ilave edin. Daha sonra çay kaşığı yardımı ile bu karışımı karıştırabilirsiniz. Ardından ardıç tohumu çayınız hazırdır. Afiyetle tüketebilirsiniz.
Ardıç Tohumu Çayı ve Yağı Nasıl Yapılır?
Ardıç meyvelerinden elde edilen ardıç tohumu mevsiminden sonra bir yerde bekletilerek kurutulur. Güneş görmeyen bir yerde kurtulması son derecede önemlidir. Kuruduktan sonra bu meyveler ezilir. Ezilerek parçalanır. 1 bardak suyun içerisine ilave edilen tohumlar ardından çayın yapılması için kaynar suyun içerisinde bekletilir.
Ardıç tohumunu bir bardak suyun içerisine ilave edin. Ardıçlı tohumu suyun içerisine attıktan sonra bir müddet bekleyin. Bu şekilde ardıçlı yağı günde 3 defa olmak üzere tüketebilirsiniz.