Muharrem ayının gelmesiyle birlikte evlerde aşure hazırlığı başladı. Nohut, fasulye gibi bakliyat, elma, kayısı, üzüm, dut gibi meyve, fındık, fıstık gibi kuruyemişlerin birleştirildiği aşure aslında oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Bilmeyenler için nefis aşure tarifini buraya bırakıyoruz. Severek tüketilen bu tatlının vücut için de birbirinden farklı faydaları var.
AŞURENİN FAYDALARI NELERDİR?
İçerisinde kullanılan besinler sayesinde kötü kolesterolü düşürür.
İçerisindeki doymuş yağ oranı çok düşüktür. Kalp ve damar sağlığını korur.
Vitamin ve mineral bakımından zengindir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalık direncini arttırır.
Büyüme çağındaki çocukların gelişimine destek olur, zihinsel ve fiziksel gelişimi güçlendirir.
Vücuda enerji verir.
Emziren annelerin sütünü ve süt kalitesini arttırır.
Yapımında kuru meyveler kullanıldığı için, kabızlığa iyi gelir.
Depresyon riskini düşürür, negatif ruh haline iyi gelir. Omega 3 içeriği sayesinde hafızayı güçlendirir. Vejetaryenlerin ihtiyaç duyduğu proteini alması için iyi bir kaynaktır. Aşure yapımında şeker değeri oldukça yüksektir. Bu da diyabet hastaları için oldukça ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden diyabet hastalarının aşure yemesi önerilmemektedir. Bununla birlikte aşırı miktarda aşure tüketimi, diyabet hastalığı eğilimini arttırır. Bu yüzden faydalarından yararlanmak için bir porsiyon tüketmek yeterli olacaktır.