Atatürk'ün orijinal imzası belli oldu! Milli Savunma Bakanlığı yayınladı

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasının farklı yerlerde yanlış şekilde kullanıldığını göz önüne alarak gerçek imzanın bir örneğini paylaştı.

Son zamanlarda bazı vatandaşların, Atatürk'ün imzasının farklı yerlerde ve farklı biçimlerde kullanıldığına dair şikayetleri dile getirmesiyle birlikte, Milli Savunma Bakanlığı Atatürk'ün kullandığı farklı imzaları detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaştı.

Paylaşımlar, Atatürk'ün imzasının çeşitli belgelerde ve zamanlarda nasıl göründüğünü göstererek, vatandaşların doğru bilgiye ulaşmasını sağlamış oldu. Bu adım, Atatürk'ün imzasının doğru ve tanıdık bir şekilde kullanılmasına katkı sağlayarak tarihi ve kültürel mirasımıza olan saygıyı artırdı.

İŞTE ATATÜRK'ÜN İMZALARI

Atatürk'ün soyadı kanunundan sonra kullandığı imzada, "K" harfinin sonundaki kavisin farklılık gösterdiği ve sıklıkla yanlış bir şekilde kullanılan imza ile karıştırıldığına dair dikkat çekici bir detay bulunuyor.

Arşiv ve Askeri Tarih Daire Başkanlığı, Atatürk'ün Anafartalar Grup Komutanıyken 1915'te, Temsil Heyeti Başkanıyken 1919'da ve Sakarya Meydan Muharebesi ile Büyük Taarruz sonrasında kullandığı imzaları da paylaştı, böylece farklı dönemlerdeki imza değişikliklerini gösterdi.

1928'de harf inkılabından sonra henüz "Atatürk" soyadını almadığı dönemde kullandığı Türk alfabesiyle ilk imzası da belirlendi ve paylaşıldı.

İlgili Haberler

Erdoğan-Özel görüşmesi sonrası AKP geri adım attı! Tartışma yaratan madde iptal edildi
Kızı ve torununu gözünü kırpmadan sokak ortasında katletti! Cinayetin nedeni ortaya çıktı
Hem bedava hem sakin! Türklerin bayram tatili tercihi belli oldu

Gündem Haberleri