Bahçeli’nin ‘Öcalan’ davetinin perde arkasını açıkladı! İşte 15 gün önce olan kimsenin bilmediği detay

Gazeteci Fatih Altaylı, Devlet Bahçeli’nin teröristbaşı Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısının bilinmeyen nedenini açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında teröristbaşı Abdullah Öcalan'a seslenmiş “Terörist başına çağrımın içyüzünü anlayamayanlar, saptırmaya çalışanlar çok. Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere de sesleniyorum. Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli’nin bu açıklaması siyaset dünyasının ortasına bomba gibi oturmuş, liderlerden tepkiler üst üste sıralanmıştı.

DEM PARTİ'DEN BAHÇELİ'YE YANIT GECİKMEMİŞTİ

Bahçeli’nin Öcalan çağrısına sessiz kalmayan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Bu kadarını beklemiyorduk, tarihi bir konuşma yaptı. Bir başlangıç olacaksa tecrit kaldırılsın. Öcalan üzerinden tecrit kesinlikle kaldırılmalı. Onurlu bir barış için insiyatif almaya hazırız” yanıtını vermişti.

Bahçeli’nin ortalığı karıştıran Öcalan çağrısına bir değerlendirme de Fatih Altaylı’dan geldi.

“BU TALEBE YÖNELİK BİR HAZIRLIK YAPMIŞ GİBİ”

Altaylı, 15-20 gün önce Meclis'e sunulan kanun teklifine dikkat çekerek “Şimdi bak! Devlet Bahçeli bu umut hakkından bahsetmeden çok kısa süre önce TBMM’ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasında koşullu salıverilme yasağının kaldırılması 25.yılda koşullu salıverme imkanının sağlanması amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi veriliyor. Ne zaman? 15 gün önce veya 20 gün önce Meclis’te… Esas numarası 2/2583, başkanlığa geliş tarihi 25.09.2024… Peki bunu veren kim; DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez. Yani sanki DEM Parti’den birileri daha doğrusu siyasal Kürt hareketinden birileri önceden bu talebe yönelik bir hazırlık yapmış gibi” dedi.

“BİRKAÇ AY SONRA O DA MI A MECLİS’E GELSİN OLACAKTI?”

“Türkiye çok anormal günler yaşıyor” diyen Altaylı “Acaba diğer terör örgütünün lideri FETÖ’nün lideri ölmeseydi birkaç ay sonra o da mı acaba Meclis’e gelsin konuşturulsun bir af çıkarılsın falan mı olacaktı diye doğrusu kafamda soru işaretleri oluşuyor birden bire” diye tepki gösterdi.

Gündem Haberleri