Bakan Göktaş duyurdu! Ödemeler başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 584 bin 941 haneye 399 milyon 947 bin lira doğal gaz tüketim desteği ödeneceğini duyurdu.

Bakan Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak, ihtiyaç sahiplerine yönelik Doğal Gaz Tüketim Desteği programının dönemsel olmaktan çıkarılıp düzenli hale getirildiğini duyurdu.

Göktaş, her ödeme döneminde ayrı başvuru yapılmasına artık gerek olmadığını vurgulayarak, "Doğal Gaz Tüketim Desteği" kapsamında, doğal gaz aboneliği bulunan ve doğal gaz arzının sağlandığı ilçelerde ikamet eden vatandaşların, başvurularının onaylanmasının ardından faturalarını ibraz etmeleri halinde düzenli olarak bu desteği alabileceklerini belirtti.

Ödemelerin iklim şartlarına göre değişkenlik gösterdiğini belirten Göktaş, ısıl haritalara dayanarak belirlenen destek tutarlarının yıllık 1500 ila 3500 lira arasında değiştiğini ifade etti. Bu kapsamda, yapılan ısı ölçümleme çalışmalarıyla teknik ve ısınma ölçütlerine uygun olarak destek dağıtıldığını açıkladı.

Göktaş, destek programına başvuru yapabilmek için Türk vatandaşı olunması, e-Devlet üzerinden başvuru yapılması, doğal gaz arzının sağlandığı ilçede ikamet edilmesi, ikamet adresinde doğal gaz aboneliği bulunması, faturanın mesken abone grubuna ait olması ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hak sahipliği kararı verilmesi gibi kriterlerin sağlanması gerektiğini de hatırlattı.

Ekonomi Haberleri