Bakan Şimşek istifa edecek iddiası nasıl ortaya çıktı? Fatih Altaylı perde arkasını açıkladı

Gazeteci Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa edeceği iddialarını kimin ortaya attığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa edeceği iddiaları bir süre gündem olmuş, Bakan Şimşek ‘Görevimizin başındayız’ mesajı vermişti.

Gazeteci Fatih Altaylı, ‘Kulis yazan kalmadı’ başlıklı bugünkü köşe yazısında bu iddiaların kaynağının neresi olduğuna dair bir bilgiyi kaleme aldı.

ERDOĞAN'DAN ŞİMŞEK'E: BU İŞ NASIL OLACAK?

Altaylı, Bakan Şimşek’e ilişkin konuyu köşesine şu ifadelerle taşıdı: Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı’nın Mehmet Şimşek’e “Eski zaman olsa idi, “Mehmet Şimşek istifa edecekti. Son anda durduruldu” şeklindeki rivayet haberin perde arkasını da biri mutlaka yazardı. Mehmet Bey, ekonomiyi tam olarak kitaba göre yönetiyorsunuz maşallah. Ama kitapla siyaset her zaman uyuşmuyor. Siz kitabı çok iyi biliyorsunuz ama biz de siyaseti biliyoruz. Bu iş nasıl olacak” dediğini ve Saray’da Şimşek’e karşı olan birileri tarafından sızdırılan bu diyaloğun istifa dedikodularının kaynağı olduğunu birileri yazardı.

"TELKİNLERLE ATADIĞI BAKANDAN MEMNUB DEĞİL"

Ya da Erdoğan’ın Tarım ve Orman Bakanı’ndan hiç ama hiç memnun olmadığını, kendi kafasında başka bir isim olmasına rağmen, çevresinden gelen telkinlerle atadığı bakana “Siz bu işi hiç bilmiyormuşsunuz” diyerek tepki gösterdiği de gizli kalmazdı. Ama ne yazık ki, Ankara gazeteciliği can çekişiyor.

İlgili Haberler

Hediye Güran’ın ifadesi ortaya çıktı! Narin cinayetinde yeni gelişme
Son dakika...Narin'in ölüm nedeni belli oldu
Fatih Portakal net rakam verdi! AKP kulislerinde konuşulan zam oranını açıkladı

Gündem Haberleri