Bakanlık tek tek tespit ediyor. Rekor cezası var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 'kayıt dışılıkla mücadele' çalışmalarına devam ediyor. Bu yılın ilk 6 ayında 212 milyon lira idari para cezası kesildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılının ilk yarısında gerçekleştirilen denetimler sonucunda, işçi alacakları için 132 milyon lira ve kamu alacakları için 37 milyon lira ödeme sağlanarak, mevzuata aykırı olduğu tespit edilen iş yerlerine toplam 212 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Bakanlık, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında yürütülen denetimlere ilişkin açıklamasında, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesindeki 900 iş müfettişiyle 2023 yılında yaklaşık 1,5 milyon çalışanın denetlendiğini ve bu yıl hedeflerinin 2 milyon çalışana ulaşmak olduğunu bildirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Denetimler, ihbarlar, şikayetler, medya yansımaları ve kamuoyunun dikkatini çeken olaylar gibi faktörlere dayanarak yapılmakta olup, çalışma hayatındaki sorunların önceliklendirilmesi ve önleyici yaklaşımlarla ele alınması esas alınmaktadır. 2024 yılında ulusal marketler, restoranlar, konaklama tesisleri, tekstil sektörü, madencilik, çağrı merkezleri, geri dönüşüm ve tarım gibi 8 farklı sektörde çalışma koşullarıyla ilgili denetimler devam edecek. Ayrıca, iş sağlığı ve güvenliği açısından madencilik, inşaat, metal işleri, gıda üretimi, tekstil, kauçuk, plastik, mineral, geri dönüşüm ve depolama sektörleri ile endüstriyel tesislerde büyük endüstriyel kazaların potansiyel risk taşıdığı sektörlerde de teftişler gerçekleştirilecek.”

Ekonomi Haberleri